Wpis z mikrobloga

Przyszło amu dla sportowca. 1 opakowanie = 1 kilo = powinno mi starczyć na 10 dni (w 10 dni ok 930 gram białka z powyższej suplementacji + ok. 120 g EAA / BCAA + ok. 450 g białka z jedzenia = 1,5 kg total). Chyba nie ma czystszego białka na rynku niż izolat z serwatki mający 93% białka, 0% węgli, 1,5% tłuszczu (w tym tylko 0,5 g tł. nasyconych). Bardziej to już chyba tylko proszek EAA / BCAA.

A w komentarzu nabytek na który czaiłem się od dawna i w końcu sobie sprawiłem - waga kuchenna od 1 do 5000 g z funkcją tary (oraz w kolorze mojej płyty indukcyjnej). Tylko dwie dychy kosztowała - powinienem kupić dawno temu. Okazało się, że konsumowałem o wiele za mało białka. W miarce 50 ml znajduje się jedynie ok. 25 g izolatu, czyli jedynie ok. 23,2 g białka ( ͡º ͜ʖ͡º) A teraz od paru dni niemal wszystko sobie ważę - daną marchewkę, danego kalafiora, itd.

#silownia #sport #fitness #cwiczenia #trening #mikrokoksy #mirkokoksy #bodybuilding #dieta #odzywianie #jedzenie #jedzzwykopem #kuchnia
AdamF_OG - Przyszło amu dla sportowca. 1 opakowanie = 1 kilo = powinno mi starczyć na...

źródło: izolat

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A teraz od paru dni niemal wszystko sobie ważę - daną marchewkę, danego kalafiora, itd.

@AdamF_OG: Współczuję i jednocześnie życzę aby nie rozwinęły się u Ciebie mocne zaburzenia odżywiania
  • Odpowiedz
  • 0
@Poemat: Nie ma co współczuć, bo kieruję swoim życiem dokładnie w tym kierunku jakim chcę (na tyle na ile pozwalają mi okoliczności). Żadnych zaburzeń odżywiania nie będzie, jestem normalny, ale dziękuję za życzenia.
  • Odpowiedz
@AdamF_OG: K---a liczyłem sobie jakim cudem kilogram ci idzie w 10 dni I myślałem, że to taka potężna ilość białka te 1.5kg , a to ledwo 150g dziennie xD Trochę dziwne masz proporcje jeśli chodzi o źródła białka, ale co kto lubi
  • Odpowiedz
  • 0
@Potezny_Mazur: @bartt345

Taki sens, że wpieprzam 150 g białka dziennie. Jednocześnie pilnuję się z ilością węglowodanów (a zwłaszcza cukrów), oraz tłuszczy (a zwłaszcza tł. nasyconych i cholesterolu), oraz ogólną ilością spożywanych kalorii. Ilość produktów byłaby bardzo ograniczona, a zróżnicowana dieta jest lepsza - wbrew pozorom pozyskiwanie 2/3 białka w proszku, pozwala mi na bardziej zróżnicowaną dietę.
  • Odpowiedz