Wpis z mikrobloga

Górnicy będą w tym roku n---------ć ale nie ma żadnych wyborów niedługo więc c---a zdziałają. Idealny moment żeby im d-----ć ( ͡ ͜ʖ ͡)

cięcie wynagrodzeń o 15 proc.

pod znakiem zapytania stają premie i 13. pensje górników.

https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/spadna-place-w-jsw-donald-tusk-jedni-beda-krzyczec-inni-protestowac/6lb2jmg

Dodam że w JSW:

roczny koszt utrzymania jednego pracownika to 300-350 tys. zł

#gornictwo #polska #gospodarka #energetyka #jsw
maszfajnedonice - Górnicy będą w tym roku n---------ć ale nie ma żadnych wyborów nied...

źródło: 54e7f487cccb6d222591b7d90765d884,0,0,0,0

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marek-pikador: PRL to c--j ja mieszkam w Jastrzębiu i mam kilku znajomych ( nie kolegów) którzy są górnikami i to jest k---a pewien stan umysłu nie wiem czym spowodowany, być może wdychaniem metanu? Ale oni są przeświadczeni że bez węgla kraj upadnie auta nie będą jeździć i arktyczny mróz zaleje całą Polskę, swoją pracę śmiało porównują do przeprowadzania operacji na otwartym sercu xD im się wszystko należy i ciągle mają
  • Odpowiedz
@marek-pikador: jeszcze dodam, że jak oni r---------a rynek pracy to głowa mała. Chłop 40+ idzie na emeryturę i idzie robić za najniższą żeby sobie do tych 6-7k emki dorobić. W mojej byłej firmie w ciul kierowców było co za najniższą jeździli bo on w domu tego nie wysiedzi i mu się nudzi. To skoro takie ciężkie warunki panują na kopalni to dziwne że on z nudów albo żeby z baba
  • Odpowiedz