Wpis z mikrobloga

Kochani to znowu ja.
223 CV wysłanych (stolica województwa).
Wykształcenie wyższe + 3 lata doświadczenia
3 miesiące poszukiwania
Budżet na bezrobociu: -230 zł (pożyczone 2 k na październik)
Efekty:
Cisza -183
Odrzucony kandydat- 34
Rozmów - 5 z czego nikt się dalej nie odezwał.
Najsmutniejsze odmowy:
- osiedlowy sklepik (przekwalifikowanie),
- dozorca (brak statusu bezrobotnego),
-sprzedawca w Rossman (woleli kobietę).

Nadzieja w kolejnej rozmowie w czwartek na stanowisko asystenta dekarza.

Można obstawiać czy będzie lider zespołu Paktofonika grany.

Pozdrawiam czule, wasz Jashon Statham

#przegryw #bezrobocie #depresja #pracbaza
Jashon_Statham - Kochani to znowu ja. 
223 CV wysłanych (stolica województwa).
Wykszt...

źródło: temp_file2813804344406076169

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@GomiGomi jak w poprzednim wpisie, odrzucony na badaniach psychiatrycznych. Dodatkowo należy pamiętać, że każdy może skończyć służbę przygotowawczą, ale nie każdy dostanie wakat. Znajomi w wojsku długo szukali jednostki, która ich weźmie
  • Odpowiedz
@Jashon_Statham: wcześniej pracowałeś w zawodzie? Wykształcenie dobre przecież.

Rynek pracy jest absurdalny teraz. Mogli Cię nawet odrzucić, bo wolą kogoś bez ambicji i wykształcenia — taka osoba nie zmieni pracy i nie pójdzie po podwyżkę.
  • Odpowiedz
  • 0
@Detharon miałem rozmowę jedną na inżyniera w zeszłym tygodniu w firmie jl-bud gdzie finalnie okazało się, że szukają na inwestycję, która potrwa 4 miesiące jeszcze + była oddalona ode mnie 70 km. Niestety mimo szczerych chęci praca 10 h dziennie + 2 godziny na dojazdy nie kalkulowała się w ryzyko warte podjęcia
  • Odpowiedz
@Jashon_Statham: To widzę, jak ja - kolejna ofiara propaganda "ery inżyniera". Ludzie się śmieją z dziewczyn z Kulturoznawstwa - one się wyjeździły po Erazmusach, a na koniec i tak je beciak weźmie i utrzyma :)
  • Odpowiedz
@Jashon_Statham: pracy to się szuka raczej w zawodzie lub chociaż pokrewnych. A jak Ty startujesz na zawodowego wysyłacza CV od pomocnika dekarza, przez sklepowego po wyceny nieruchomości to nic dziwnego, że odrzucają na potęgę.
  • Odpowiedz
223 CV wysłanych

@Jashon_Statham: Może już na tym etapie popełniasz błąd?
Jak masz zbyt wysokie kwalifikacje, to nie dziw się że Cię nie przyjmują.
Widzę że nie masz zbyt wysokich wymagań, więc do stanowisk niewymagających kwalifikacji wysyłaj "słabsze" cv.
  • Odpowiedz
@Jashon_Statham ja po zakończeniu studiów lekarskich szukałam jakiejkolwiek pracy na okres przed stażem i na czas stażu żeby w ogóle mieć co jeść bo nie mogłam jeszcze podjąć pracy jako lekarz a na stażu były wtedy gównopieniadze i też zero odzewu, albo zapraszali na rozmowę zeby podziękować po 2 minutach rozmowy jak w końcu spojrzeli na CV. Człowiek w desperacji był gotowy na najpodlejsze propozycje i tak nic nie dostawał. Doskonale
  • Odpowiedz
@Jashon_Statham: możesz sobie wyobrazić moje poczucie wartości w tamtym momencie jak musiałam przekonywać ludzi na rozmowie, że to, że skończyłam takie studia nie sprawi że przerośnie mnie umycie kibla w restauracji. Czy jakoś to na mnie wpłynęło dobrze to nie wiem, szczerze wątpię czy czucie się jak śmieć jest w jakikolwiek sposób budujące.
  • Odpowiedz
@Ciastokokosowe01: ale dziwisz się, że nie chcieli kogoś po lekarskim na mycie kibli? Po co w ogóle wpisywałaś to do tego cv co im wysyłałaś? Trzeba było tam poprzestać na skończeniu liceum i tyle.
  • Odpowiedz