Aktywne Wpisy

Gmeras +353

Teuvo +111
mam koszulkę zwykłą bawełnianą 4F ale kilkuletnią taką z czasów gdy ta marka nie była kompletnym szajsem i ta koszulka po kilku latach wygląda lepiej niż nowe koszulki 4F po dosłownie dwóch tygodniach, nie wiem jak można było tak zrujnować taką dobrą markę

Przykładowo:
- mam łazienkę do zrobienia, dzwonię do typa i on mówi "panie to będzie 20 tysięcy". tylko że ja nie wiem czy te 20 tysięcy to dużo czy mało xD i jak tu negocjować
- mam do zrobienia w samochodzie parę rzeczy, googluję że to wyjdzie teoretycznie koło 2000 zł, dzwonię do mechanika i on mówi ze 2500 - to co, mam się powołać na tę wycenę znalezioną w internecie, czy odpuszczać?
Ogólnie będę wdzięczny za protipy w szeroko rozumianym temacie negocjacji cen i ogólnie bycia dorosłym człowiekiem
#kiciochpyta #remontujzwykopem #motoryzacja #pytaniedoeksperta
Komentarz usunięty przez autora
jeszcze pytanie: załóżmy, że widełki na jakąś robotę to przykładowo 20-30k. Umawiam się z fachowcem że przyjdzie i dokona dokładnej wyceny i powiedzmy
Przecież nic takiego nie musisz mówić.
Jak chcesz negocjować, to negocjujesz, mówisz a że dostałeś też ofertę trochę tańszą, a że drogo trochę, a że coś tam, a czy może byśmy coś z tego dali radę urwać itp. z kafelkarzem raczej nie potrzeba
@spyyke: chciałem napisać coś podobnego, ale ująłeś to wspaniale 10/10. majstry właśnie typu budowlaniec czy mechanik to dzisiaj zamiast dzień dobry odpowiada s--------j nie mam czasu na ciebie biedaku, a głupi ludzie i tak walą do nich drzwiami i oknami