Wpis z mikrobloga

Orange to chyba najbardziej problematyczna sieć.
Przenosiłem usługi - wizyta technika umówiona na środę - brak kontaktu, idziemy do salonu - w salonie mówią "błąd systemu", technik powinien być jednak w piątek. xD
Ostatnio skończyła się nam umowa - poszedłem po nową, żeby skorzystać z 6 miesięcy za free - przy wydawaniu routera błąd. Nic nie poradzi na to, zaprasza jutro.
Jutro nastaje - idę. Pani w salonie nie ma możliwości zrobić 6 miesięcy za friko - ok, złożę przez stronę zamówienie.
Strona nie działa. XD
No to mówię, że w takim razie poproszę bezterminową umowę - pani w salonie nie ma takiej możliwości - tylko przez internet. XD

Podpisałem zwykłą na 24 miesiące, więc w sumie 500zł w dupę jestem.
Podpiąłem sobie wszystko sam i piszę na infolinię czy można odwołać technika, bo 60zł sobie doliczają za wizytę - nie ma takiej możliwości, technik MUSI osobiście aktywować internet.
I tak od tygodnia czekam na technika i korzystam z tego niepodłączonego internetu.

(uprzedzając pytania - niestety nie mam wyboru z dostawcą, gdybym miał, to już dawno bym go zmienił)

#orange #zalesie
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@quercy mamy w pracy wszystkie telefony w Orange, hurtownia motoryzacyjna więc telefony muszą być sprawne i muszą mieć zasięg, bo dzwonią na okrągło. Poniedziałek w zeszłym tygodniu, nikt nie wie o co chodzi, żaden telefon nie ma zasięgu razem z moim służbowym, nie da rady się dodzwonić, bo nie i c--j, a mój telefon prywatny w Plus działa bez żadnych pytań xD
  • Odpowiedz
  • 1
@TypowyDaltonista: jeżeli chodzi o same usługi to akurat nie mogę się przyczepić, raczej większych problemów nigdy nie miałem, za to obsługa klienta i strona techniczna to porażka.
  • Odpowiedz
@quercy: Tutaj nic personalnie ale ciekawie to pokazuje jak duża firma może mieć klienta w duuu a ten i tak zapłaci bo "wg punktu któregoś tam regulaminu wizyty nie da się odwołać więc płać."
I do tego te opowieści jak to dziś wieczorem się nie da zrobić ale proszę przyjść jutro i jednak nic się nie zmieniło (bo tylko kilka godzin minęło) ale już się da.
Smutne to w którą
  • Odpowiedz
@quercy

jeżeli chodzi o same usługi to akurat nie mogę się przyczepić

No to zdziwisz się, bo akurat teraz jest ogólnopolska awaria światłowodu (i nie tylko) od Orange. Ja sama jestem bez stacjonarnego neta już 3. dobę, a mobilny jest wolny jak ślimak, i nie zapowiada się szybki powrót.
  • Odpowiedz
@czemu_dlaczego: u mnie działa
Mam od 8 lat światłowód od Orange jak tylko dalo się kupic taka usługe. Ani razu przez te 8 lat nie miałem awarii neta.

Ogólnie jestem zadowolony..
  • Odpowiedz
@quercy: nie rozumiem jednej rzeczy, otóż jakbym się postarał to znalazłbym taki wpis na temat każdego operatora, ani ja, ani tata nie uniknęliśmy problemów z Play czy Plus, ani nawet z lokalnym w mniejszej miejscowości. O co chodzi, z każdym ISP jest problem?
  • Odpowiedz
@quercy: ja wczoraj zaznałem z jakości usług tej sieci w postaci "nju światłowód". To co odstawił technik to jest jakaś farsa...

Poczytaj mój temat i moje wpisy...

https://wykop.pl/wpis/83469425/zamowilem-instalacje-internetu-nju-na-dzisiaj-prze
@szczurek_87 +4
Zamówiłem instalacje internetu nju na dzisiaj. Przedział 14-17... Przysłali sms że technik dzisiaj przyjedzie i dali linka do śledzenia zlecenia. W linku tym jest mapa pokazująca na bieżąco lokalizację samochodu technika. O 14 zaznaczył że jest w drodze do mnie, o 15 zaznaczył że "Technik zajmuje się zamówieniem".
  • Odpowiedz
  • 1
@szczurek_87: a weź, współczuję.
Na pocieszenie - aktualnie nie mam internetu, a telefon przeniosłem do innej sieci - jakaś Otvarta i pokazuje mi full zasięg i Lte, a internet działa jak 15 lat temu po kablu 1mb/s xDD
  • Odpowiedz
@quercy ja podjąłem decyzję że zostaje u obecnego operatora. Może i jest to po kablu koncentrycznym, prędkość 300/30 i 20 zł drożej... Ale mam święty spokój, prędkość jest zadowalająca i wszystko działa. Przynajmniej żaden patałach nie będzie mi się kręcił po domu, wiercił światłowodu z klatki do wnętrza mieszkania i przy okazji na pewno nic nie zniszczy.

Skoro oni akceptują to co robią ich podwykonawcy i tolerują ich kłamstwa to niech
  • Odpowiedz