Aktywne Wpisy

Po jakim czasie od założenia konta zacznę mieć pomarańczowy nick ?
bluffek +3
#gielda dobra, dla osób które mówią że kwanty powaliło. IONQ ma kapitalizację 25 mld I najnowszą technologię, która może zmienić swiat. JP Morgan wali w to hajs, procesory od nvda będą wyglądały outdated przy sile kwantów, kwanty wesprą AI, misje rządowe, odkrycia, kwantowy internet, dokładności gps, przyśpiesza produkcję, usprawnią zabezpieczenia, dadzą wam takie reklamy do was dopasowane że ciężko będzie nie kliknąć, wszystko będzie szło w kierunku idealnego skrojenia produktu

(-‸ლ) ciekawi mnie co ty rozumiesz przez ten "kwantowy internet". Szyfrowanie oparte o kwantową wymianę klucza? Spoko, tylko że póki co nikt jeszcze nie połamał (EC)DH więc w zasadzie nie ma to żadnego znaczenia. Może kiedyś będzie miało, ale to kwestia 15-20 lat.
Żebyśmy mieli jasność: ja nie twierdzę ze robią złą technologie, twierdze jedynie że ta "mnogość zastosowań" to niestety
Tak też mówili o
Być może zrobi to akurat konkurencja. Coś odkryje i opatentuje.
Może na jakiejś uczelni jakiś profesor coś odkryje i założy startup. Ta spółka jeszcze nie istnieje, a wszyscy będą zapakowani
Po co tak przyziemnie? Kwantowe przesyłanie klucza robi się nawet
@mk321: Przykro mi, ale tak to tylko w filmach i nic z tego co napisałeś nie ma żadnego ugruntowania w fizyce, a wręcz przeciwnie - wiemy że wcale tak nie jest.
Co z tego że zasłynęli jako pierwsi? Momentalnie pojawiła się konkurencja wśród firm które zajmowały się tematyką. Tak samo będzie z kwantami pewnie.
Ja ogólnie nie inwestuję w żadne inne kwanty niż IONQ z pure quantum firm. Może jeszcze ARQQ bo się zajmuje obroną, ale dla mnie takie Rigetti, D-Wave albo QUBT są przewartościowane w opór i moim zdaniem nie dobiją do opłacalności tej wyceny. IONQ ma tanie skalowanie i przewidują tanią produkcję sprzętu, znacznie tańszą niż w