Aktywne Wpisy

MonazoPL +125
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
Agresywna_Szyba +30
je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 23.8% (209)
- kit 52.8% (464)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 23.3% (205)

Dlaczego z powiatowych i wsi to zazwyczaj młodzi mężczyźni zostają, a większość płci przeciwnej od razu po maturze wyjeżdża? Rozumiem decyzje kobiet i ich nie krytykuje. Bardziej mnie zastanawia czym się kierują przedstawiciele męskiego gatunku. Brak odwagi? Zasiedzenie się w jednym miejscu? Łatwiej im znaleźć pracę? Brak pieniędzy?
Dodaj do tego że miał załatwiona pracę przez starego i razem pracowali
@mr-dawid: nie wiem, dlaczego, ale Kapuściński zauważył to już w swojej pierwszej książce reportazu Busz po polsku. Rozdz. Reklama pasty do zębów.
Czytam sobie
@mr-dawid: rodzice są bardziej skłonni wspierać finansowo kobiety niż mężczyzn też kobiety korzystają. Na wsi nie ma pracy dla kobiet i wyjazd do miasta może zaowocować lepszym złapanym okazem na męża niż na małej wsi gdzie na palcach jednej ręki możesz policzyć kawalerów z potencjalnym większym zarobkiem. A największym awansem dla kobiety jest dobre wyjście za mąż.
Druga połowa która idzie na studia - idzie na zaoczne w weekendy... Na jakieś g---o-kierunki, nadal pracując w fabryce smrodu, ale za biurkiem...
3/4 dziewczyn idzie na studia, do dużego/ innego miasta, Karyna i Jessica zostają zalane przez lokalnego bad-boya (wkrótce alimenciarza) który wyjeździe do Niemiec / Holandii do roboty ( ͡º ͜
Ale bajki xD
Statystycznie to mamy z psem po 3 nogi
Jak widać znam życie, i nie jestem wykopowym trollem/teoretykiem i nie głoszę teorii że na wsi zarobisz więcej jako mechanik, niż księgowa w korporacji w dużym mieście... (╥﹏╥)