Aktywne Wpisy
codziennaKasia +33
Ceny starych domów w miastach wojewódzkich zwariowały kompletnie.
Sam mieszkam na zadupiu w nowym domu. Dzięki pracy zdalnej mogę sobie na to pozwolić (żona też częściowo zdalnie).
Ale coraz częściej spoglądam tęsknym wzrokiem za tymi osiedlami domków gdzieś na obrzeżach wojewódzkich z szybkim dojazdem do korpo mordorów, przedszkoli, sklepów, z całą tą infrastrukturą, cywilizacją. Też głównie ze względu na dzieci.
I
Sam mieszkam na zadupiu w nowym domu. Dzięki pracy zdalnej mogę sobie na to pozwolić (żona też częściowo zdalnie).
Ale coraz częściej spoglądam tęsknym wzrokiem za tymi osiedlami domków gdzieś na obrzeżach wojewódzkich z szybkim dojazdem do korpo mordorów, przedszkoli, sklepów, z całą tą infrastrukturą, cywilizacją. Też głównie ze względu na dzieci.
I
źródło: image
Pobierz
wezsepigulke +625
źródło: 1000033821
Pobierz

Typie niczym się nie różnisz od ruskich którzy na wiadomość że na zachodzie ludzie mają kibel w domu to wymondrzają ske że hehe po co kibel, przecież to trzeba ułożyć płytki i podłączyć wodę hehe, nie to co dziura w ziemi nie dość że tańsza to mniej zachodu.
Ten sam mental
ale tak na serio, w dobrej lokalizacji jeszcze ok, ale jak słyszę, że znajomi dojeżdżają w korkach codziennie po 20 km do roboty, a w ciągu dnia jeszcze muszą jechać specjalnie aby zawieźć gdzieś bachora i każda rzecz jak odwiedzenie apteki/lekarza/knajpy wymaga kolejnego takiego wyjazdu to bym się chyba powiesił. No za darmo bym nie chciał
i to jeszcze, że fartem nie tak dawno tam te metro pobudowali
ogródek jest spoko ale pielęgnacja go to wielkie XD jak nas przerasta zrobienie sobie kanapki, musieliby w glovo dodać ogrodnika xD
@MokebeElDursi: Chłopie ty się chyba zatrzymałeś na etapie Kogla-Mogla i nieczynnej łazienki, która jest tylko po to żeby była, bo co ludzie powiedzą? XD
W mojej wsi mam dom ogrzewany gazem i kanalizację. Niecałe 2 km od miejsca zamieszkania mam Biedronkę, Lewiatana i Dino. Około 5-6 km w drugą stronę jest kolejna Biedronka i Lewiatan plus Żabka. W 15-20 minut jestem w sporej galerii handlowej w najbliższym
@MokebeElDursi