Wpis z mikrobloga

• 47
@wielki-powrit jakoś za czasów PO w Polsce budował autostrady, rozwijał infrastrukture energetyczna, a inflacja była w okolicy 0, momentami nawet na minusie. Za to chyba można podziękować.
  • Odpowiedz
Przez ostatnie 20 lat Polska notuje jeden z najwyższych wzrostów gospodarczych ze wszystkich państw na świecie.

@AmbasadorObywatelski: Każdy kraj, który zaczynał praktycznie od zera i wpadł w zachodnią strefę wpływów notuje wysoki wzrost gospodarczy. Głównie dlatego, że ludzie pracują tam za miskę ryżu i zwiększa to konkurencyjność, bo bogatsi budują tam fabryki. Polska powoli zbliża się do końca tego trendu, bo ludzie się wzbogacili, ale praktycznie nie mamy nic swoje, nie
  • Odpowiedz
@atreus-bogwojny: nie no luz,jak dwa lata rządów bez jakiegokolwiek konkretnego działania czy dowiezienia czegokolwiek uważasz, za dobrze spożytkowany czas to widocznie masz małe wymagania.
Ja troszkę większe i naiwnie oczekuje, że w polityce zobaczymy wreszcoe coś więcej aniżeli popisowskie wały i co 4 lata zwalanie winy na drugich
  • Odpowiedz
to może zacznij się interesować

@atreus-bogwojny: ależ, niestety, się interesuje i wiem co się dzieje.

Ale śmiało, oświeć mnie i wskaż moją niewiedzę. Chociaż mogę się założyć o stówę, że odpiszesz coś w stylu 'yyyy wystarczy poszukać, sprawdź
  • Odpowiedz
@atreus-bogwojny: wow, widze, że tak się interesujesz że czat gpt dyktuje Ci zmiany które 'dostrzegasz' na codzień i ślepo je przeklejasz

A w tym takie konkrety jak 'ożywienie' współpracy międzynarodowej, 'aktywna polityka' zagraniczna, wzrost gospodarczy i stabilizacja inflacji nie mająca NAJMNIEJSZEGO związku ze zmianą partii rządzącej

Wklejanie tu podwyżek dla nauczycieli to nieśmieszny żart bo chyba Ci z główki wypadło jak i dlaczego zostało to przepchniętę. No ale ponownie -
  • Odpowiedz
no stary nie będę się wysilał odpowiadając pisowskiemu funkcjonariuszowi xD

@atreus-bogwojny: Gratuluje czytania ze zrozumieniem i logicznego rozumowania. Polecam raz jeszcze fragment mojej wypowiedzi, szczególnie ten o 'poPISowskich wałach'. Ostre słowa jak na funkcjonariusza, co?

No ale brakuje argumentów ponad to co Ci podpowiedział chatgpt == 'uga buga pisowiec, nie bede sie wysilac!!!! '

Dziękuje za powyższe podsumowanie i 'kostruktywną dyskusje'. Dobitnie pokazuje, że jedyne czego wymagasz od władzy to
  • Odpowiedz