Wpis z mikrobloga

Próbowałem sobie postawić Windows 95 na Virtual Box, żeby odpalić stare "Jak to działa" i kiszka. Nie jestem jakiś całkiem zielony z klikania tu i tam, ale co chwilę wywala inne błędy. Jak na jeden się znajdzie rozwiązanie na Reddit albo innym forum, to zaraz wskakuje inny. Żaden tutorial z YT nie ma takich samych jak u mnie.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#zalesie #informatyka #windows95 #virtualbox
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bukimi: ja miałem notoryczny problem z 98SE (błąd explorera po pierwszym restarcie) i na Virtual Box i na VMware Player. Ostatecznie problem obszedłem przez... postawienie 98SE na VMware zainstalowanym na wirtualnej 7 ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

• Odpowiedz
  • 0
@csth97: Na razie przebijam się przez ogromną ścianę instrukcji, włącznie z koniecznością zarejestrowania się na jakimś forum, żeby pobrać jakiś dodatek, żeby w ogóle zacząć proces instalacji.
Zapowiada się równie wyboiście co VBox.
  • Odpowiedz
  • 1
@csth97: Udało się, ale w końcu z plikami z forum, bo tam były też .iso na 256 kolorów itd.
Wielkie dzięki, bo płyta z programem też ruszyła.
Vbox wprawdzie działa szybciej (pewnie nie emuluje starego procesora), ale szybko, a z błędem to bez sensu. Pewnie potrzeba mieć wszystkie iso w odpowiedniej wersji do tego.
  • Odpowiedz