Wpis z mikrobloga

filmiki działają normalnie czy długo się czeka na odpalenie?

@NauczonyRoboty: To zależy czy filtry blockera aktualne, jeśli już jest kółeczko to na początku i trwa maks 5 sekund. Generalnie nie trzeba czekać na uruchomienie.
  • Odpowiedz
@NauczonyRoboty: Oj pamiętam odkąd była w wersji z reklamami ale wpisywało się wszędzie dostępny kod i miałem wersję bez reklam. Na forum Opery się nie przyznawałem do hackowania bo by mnie zjedli w butach.
  • Odpowiedz
@NauczonyRoboty: tak. Jest dokładnie jak wrzucałem na screenie ponad miesiąc temu ;)
https://wykop.pl/wpis/82959985/jesli-chcecie-przywrocic-dzialanie-ublockorigin-na
@wujek_mikazjusz +11
Jeśli chcecie przywrócić działanie #ublockorigin na #chrome na windows wystarczy we właściwościach skrótu dodać

--disable-features=ExtensionManifestV2Unsupported,ExtensionManifestV2Disabled

tak jak na załączonym screenie

Wersji na macOS nie mam co podawać, bo i tak korzystacie z Safari ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NauczonyRoboty: proszę bardzo :) Raz mi się tylko wysypało po aktualizacji i musiałem doklejać ponownie, tak to działa na razie jak należy.
A jeśli masz więcej niż jeden profil w Chrome i chcesz by domyślnie uruchamiał się ten główny, to doklej do elementu docelowego

--profile-directory="Default"

i już zawsze będzie się odpalał ten pierwszy, nawet jeśli ostatnio zamykanym był ten drugi :)
  • Odpowiedz