Wpis z mikrobloga

@kotbehemoth: przecież Montreal jest w Quebecku a nie w Kanadzie. Przynajmniej tak twierdzi partia rządząca w Quebecku, że są Independent nation. I zawsze mówią "w Quebecku i Kanadzie" ( ͡º ͜ʖ͡º)
Idź na mecz NHL, we wtorek Habs grają u siebie ze Seattle
  • Odpowiedz
  • 2
@kotbehemoth: wszystko jest po francusku, albo w dwóch językach.
Z prawie każdym da się dogadać po angielsku.
Ja francuski akurat znam, więc go sobie tu ćwiczę, a poziom trudności jest trochę podwyższony bo mówią z takim śmiesznym akcentem - pewnie jakbym się osłuchał dłużej to przestałoby to być problemem.
Jest to na tyle wyraźne, że nawet ja po trzech słowach wiem kto jest stąd, a kto przyjechał z Francji. Tych
  • Odpowiedz
  • 0
@Winnipeg: ja się tam na ich polityce nie znam :)

Rzeczywiście jest mecz ale - Panie! Najtańsze bilety gdzieś w trzecim sektorze po 200CAD, a bliżej to i 1000 trzeba dać... Czy że złej strony korzystam?

Poradź bo po nicku widzę że możesz być w temacie
reventon - @Winnipeg: ja się tam na ich polityce nie znam :)

Rzeczywiście jest mecz ...

źródło: 1000014046

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Winnipeg: na 200 CAD jeszcze mnie stać, tylko waham się czy warto iść na miejsca gdzieś z tyłu... Bo 1000 nie dam - nie ma szans.
Co poradzisz? Czy te mecze to naprawdę taki show?
  • Odpowiedz
@reventon: tak, warto nawet na takim miejscu. W Montrealu wogole jest atmosfera bo oni mają nasrane na punkcie hokeja. Ja byłem na kilku meczach w Winnipeg i nie żałuję. Wybieram się zobaczyć Panthers po nowym roku. Btw za 200 dolców miałbyś eleganckie miejsce tutaj.
  • Odpowiedz
@reventon: no i jak wrażenia z meczu? Chyba fajny mecz się trafił z ciekawą końcówka i dogrywką. Oleksiak gola strzelił, z polsko czeskim pochodzeniem chłop tak btw.
  • Odpowiedz