Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tony47: @Piwnica-wykop Ale to jest normalne zachowanie u kobiet. Nawet sa badania, ktore potwierdzaja ze one w takiej sytuacji zaczynaja sie wstydzic swojego chlopa. Mam kolezanke, ktora zarabiala tyle co jej facet. Dostala awans i momentalnie go olala. Druga po tym jak przeszla do lepiej platnej pracy zaczynala sie m.in do mnie przystawiac (ja tez mniej od niej zarabialem, ale jestem duzo bardziej od niej atrakcyjny wiec sie wyrownalo)
  • Odpowiedz
@Coopshtyl: @Tony47 Znam małżeństwo które 20 kilka lat po ślubie, gdy żona awansowała i zaczęła zarabiać lepiej od męża się rozpadło z uwagi na finanse także .. xDD
Witajcie lewicowe teorie o równości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Chyba że to jest w drugą stronę to wtedy to jest git, uczciwe

@Tony47: Tak uważa część mężczyzn, wiele razy czytałam, nawet wypowiedzi samych facetów, że chcą zarabiać więcej od swoich kobiet, bo kiedy to baba zarabia więcej, oni czują się źle i niemęsko.
  • Odpowiedz
le to jest normalne zachowanie u kobiet. Nawet sa badania, ktore potwierdzaja ze one w takiej sytuacji zaczynaja sie wstydzic swojego chlopa.

@Coopshtyl: Ale ile znasz związków, gdzie facet odnajduje się w roli pana domu? Pierze, gotuje, zajmuje się domem i dziećmi, inwestuje w swój wygląd, kupuje rodzinie ubrania, pilnuje terminów lekarzy, imienin, urodzin, ogarnia katering, gdy goście przyjdą i o sieć wspólnych znajomych i dziecięce imprezy? Bo to robi
  • Odpowiedz
  • 4
Tak uważa część mężczyzn, wiele razy czytałam, nawet wypowiedzi samych facetów, że chcą zarabiać więcej od swoich kobiet, bo kiedy to baba zarabia więcej, oni czują się źle i niemęsko.

@choochoomotherfucker: ale nie każą z trgo powodu odchodzic swoim partnerkom, to ich decyzja nie faceta.
  • Odpowiedz
@Tony47: odgaduje hasła:

zarabiam więcej od męża

Mąż to freelancer i pracuje sezonowo/projektowo, więc raz dostaje 5k, a raz 15k, więc dla jego "małżonki" nawet jakby zarabiała 4k, a maksymalnie po wszystkich premiach raz w roku dostała 5,1k, to 5,1 > 5 = zarabia więcej. ( ͡°
  • Odpowiedz
@Coopshtyl: Wiem ze jednostkowy przypadek ale dla przeciwwagi podam. Kiedys moj stary zarabial mniej od mamy. Żadnych zmian nie zauważyłem w jej zachowaniu, tacie czasem tylko gul skakał. Trwało to ~4lata
  • Odpowiedz