Aktywne Wpisy

MonazoPL +177
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +438
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

#fedora #linux
KDE Plasma nawet dobrze działa na fedorze.
DNF ogarnia równoległe pobierania do 10 pobrań równocześnie, gdzie w debianopodobnych nala chyba 3 na serwer (a można zdefiniować po kilka mirrorów).
Do Fedory warto dodać repozytorium RPM Fusion.
Wadą Fedory jest to, że nie jest Archem/Debianem/Ubuntu, częściej dostaje mniej pakietów i kilka programów na niej muszę ogarniać pobieranymi AppImage
Od wielu lat siedziałem głównie na open suse.
Z archa korzystałem z manjaro. W robocie mam dostać nowego łapka. I albo Ubuntu albo Fedora, więc wybór słaby. Chce ogarnąć sobie wcześniej Fedorę. I nie wiem którą wersję wybrać graficznie. Która fajnie i bezproblemowo działa. Poza standardem do programowania wiele mi tam nie trzeba