Aktywne Wpisy

MonazoPL +143
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz
Mega_Smieszek +338

Reasumując mój stary temat, w którym pytałem o wady przerywanego stosunku pracy zwanego neetem oprócz tych 2 oczywistych (kończąca się kasa i presja rodziny na znalezienie pracy) to normicy takie cos wymyślili:
-mityczne zdziczenie - jesteś normalny i nagle stajesz się dzikusem, gdy jesteś wolnym człowiekiem
-rzekomy brak rozwoju - no tak, bo praca u janusza to super rozwój
-rzekome mysli pojawiające się w czasie neetu, ze jestes bezwartosciowy - takie mysli ma sie w toksycznej pracy
@Qullion: Kto tak powiedział? xd
@Qullion: No to nie rozwój, jedynie finansowo się zyskuje.
@StrzelamZucha95: a jak jest sie dziadem po 30-tce, a ma sie dlugi staz pracy w cv?
Ja akurat w pierwszej pracy dużo się nauczyłem, dzięki czemu mogłem zmienić na znacznie lepiej płatną
@Xvenowski: ty
Skoro nie szukasz byle czego to po co pierdzielisz o pracy u janusza?
bo nie jestem bezrobotnym tylko pracującym?
@Qullion:
@Qullion: nie.
To w końcu piszesz o jakimś przerywanym stosunku pracy czy o pracy ciągłej?
10 lat pracujesz i pytasz o neet, przecież to jest bez sensu. Ludzie normalnie robią sobie przerwy by odpocząć, niektóre zawody dość mocno wykańczają fizycznie i psychicznie, ludzie wracają z zaagranicy. Nie ma tu żadnego neetu tylko porządkowanie spraw, robienie wielu różnych rzeczy. Można siedzieć 3 miesiące w domu, robić coś i na spokojnie szukać
@Qullion: I to mi się podoba, w końcu się dogadujemy
Siedzenie w domu bez celu to jest g---o warte. Jak będziesz coś robił to nie wiem czy to w ogóle będzie neet.
Dla pracodawcy 10