Wpis z mikrobloga

Bardzo spodobało mi się wczorajsze zesrańsko części ludzi spod tagu #polskieonuce o to, że podróżnik z kanału Jak To Daleko odwiedza Białoruś. Gościu od lat odwiedza niebezpieczne kraje, gdzie prawie każdy z was bałby się postawić stopę. I nie jest to nic dziwnego, ale on tam jedzie i pokazuje te kraje takimi jakimi są, pokazuje miasta takie, jak faktycznie wyglądają i rozmawia z lokalnymi ludźmi.

Koleś był choćby w Iraku, podróżował po Afganistanie. I dla was to było okej. Było okej że rozmawiał z talibami, było okej że nie pytał lokalsów po jakiej stronie opowiadali się podczas konfliktów, było okej że nie pytał się taksówkarza o to czy popiera talibów, było okej kiedy pokazywał piękne miejsca w Afganistanie, było też okej kiedy pokazywał gościnność Afgańczyków i nieco mniejszą gościnność Irakijczyków. Youtuber zwyczajnie też zarabia na tym, że oglądają go ludzie ciekawi tego, jak żyje się w krajach tego typu.

Jak To Daleko ostatnie miesiące spędził w Afryce. A teraz jest po prostu w kolejnym, kontrowersyjnym kraju, czyli na Białorusi. Dla ludzi którzy znają jego twórczość nie jest to jakimkolwiek zaskoczeniem. Ale części wykopków się to nie spodobało, bo:
-PODOBA MU SIĘ ŻE W MIEŚCIE JEST CZYSTO
-ONI MU MUSIELI ZAPŁACIĆ ZA TO ŻE PRZYJECHAŁ
-DLACZEGO NIE OPOWIEDZIAŁ O SZCZEGÓŁACH KONTROLI GRANICZNEJ
-POJECHAŁ DO WROGA POLSKI
-JAK MÓGŁ KIEROWCY POZWOLIĆ POWIEDZIEĆ COŚ O UKRAIŃCACH
-DLACZEGO NIE POWIEDZIAŁ CO SĄDZI O WOJNIE

itd., itp.

Wiecie co wam powiem; tak, miasta na Białorusi są pozbawione śmieci na ulicach, a gdybym ledwo co wrócił z syfiastej Afryki to szczególnie miałbym takie odczucie. I tak, kiedy sam jestem w krajach gdzie istnieją czy istniały niedawno jakieś spory, to nie zaczynam dyskusji o polityce.

Weźcie sobie sprawdźcie jaka jest encyklopedyczna definicja podróżnika, pooglądajcie sobie jego filmy z innych państw. Bo na razie to wygląda tak, że gdyby pojechał do Lwowa, to byłoby git, mimo że to kraj ogarnięty wojną. Ale pojechał do Brześcia to wariujecie i go oskarżacie o bardzo niefajne sprawy.

#podroze #bialorus
obszarnik - Bardzo spodobało mi się wczorajsze zesrańsko części ludzi spod tagu #pols...

źródło: Obrazek

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krzywy_kanister: a co to ma do rzeczy kto kogo zaczął mordować? Chodzi o to, że część ludzi tutaj tak mocno kibicuje ukrainie, ze się p----------a do wszystkiego xD, uuu ktoś pojechał do Białorusi, uuu ktoś kupił czajnik elektryczny z Rosji, uuu ktoś ma wątpliwości czy to ruski dron r------ł dach, uuu pewnie ruska onuca, uuu ktoś ma konto 3 miesiące pewnie saszka xD
jesteście żałośni xD
  • Odpowiedz
POJECHAŁ DO WROGA POLSKI

@obszarnik: Też mam z tego bekę tyle ludzi z białorusi u nas pracuje są normalnie małżeństwa mieszane, ba na Podlasiu żyje mniejszość białoruska, ludzie sobie raz w miesiącu jeżdżą po fajki i wachę, a ludzie co za dużo czasu spędzają w interneci jak zwykle są zesrani. Czy baćka jest głupi no jest i co z tego dużo osób jest. Państwo Polskie otwarcie wspiera izrael i jakoś
  • Odpowiedz
@obszarnik: 9 lat temu byłem w Brześciu aby zaspokoić ciekawość jak wygląda Białoruś.To że na ulicach jest czysto jest fajne, podoba mi się też że nie było zbyt dużo obskurnych domów z wystającą cegłą albo tynkiem, wszystko jest jakoś załatane. U nas często machną duży billboard i fajrant. Ale nie oszukujmy się, że to jakiś super kraj do życia jest. Pomijając politykę, były np. różne drogerie to koleżanka mi pokazywała
  • Odpowiedz
Gościu od lat odwiedza niebezpieczne kraje, gdzie prawie każdy z was bałby się postawić stopę. I nie jest to nic dziwnego, ale on tam jedzie i pokazuje te kraje takimi jakimi są, pokazuje miasta takie, jak faktycznie wyglądają i rozmawia z lokalnymi ludźmi.

@obszarnik: Oczywiscie miejscowe KGB na wszystko mu pozwala i ludzie są przypadkowi na ulicy. ;)))))))))))))))))
  • Odpowiedz
@KochamFoki: Załosne jest usprawiedliwianie inwazji oraz mordowania ludzi, pewnie w trakcie drugiej wojny światowej bys klaskal uszami uu jacy biedni Niemcy, zakładnicy Nazistow, maja taka piekna kulture, rozwijajca sie gospodarke.
  • Odpowiedz
@krzywy_kanister: I bardzo dobrze, że tam jedzie,bo pokazuje, że w większości jako ludzie, wcale nie jesteśmy nastawieni do siebie z nienawiścią. Dopóki nie strzelamy do siebie na życzenie polityków, to nie widzimy w drugim człowieku śmiertelnego wroga, a taki ostracyzm jak prezentujecie z kolegami z Ukrainy wynaturza postrzeganie ludzi po drugiej stronie granicy. Tam żyją normalni ludzie, to może jak przyjdzie komuś oddać pierwszy strzał to się przynajmniej zawacha.
  • Odpowiedz
@obszarnik: no i jak mówiłem, dzisiaj wleciał kolejny odcinek i już Białoruś jako kraj nie przedstawiana tak super. Jest że niskie ceny paliwa, ale zaraz potem wytłumaczone, że jak się Rosji zachce zakręcić kurek to cała gospodarka Białorusi stoi. Jest o tym, że nie chce robić wywiadów z młodymi by nie robić im problemów (najmniej rozgarnięta osoba ogarnie, że chodzi o to, że tutaj za mówienie pewnych rzeczy można mieć
  • Odpowiedz
  • 1
@Merdarion_PL: w takim razie ciekawy jestem co zachodzi w głowie setek wykopków po obejrzeniu tego odcinka, którzy kilka dni temu przyłączali się do oskarżeń że Białoruś go opłaca.
  • Odpowiedz