Wpis z mikrobloga

@Marek_Licyniusz_Krassus: oczekiwana stawka zależy od warunków pracy, średnia krajowa za lanie do butelki nie jest dobrą stawką. Nie dziwię się, że ludzie wolą zarobić mniej a obiad zjeść w domu i wysłać się w łóżku. Jeżeli stawka byłaby adekwatna to chętni się znajdą, nawet w takich warunkach pracy. Stąd to co napisałem wyżej - ludzie są tylko nie za te stawki które chcieliby płacić psiembiorcy.
  • Odpowiedz
@munioman: @PfefferWerfer @Marek_Licyniusz_Krassus jak byłem w gimnzjum to kierowca tira to był zajebisty zawód (spawacz też).
Kierowca tira zarabiał 6-7k na łapę, spawacz 3,5k.

Najniższa krajowa 1200zł, wynajem mieszkania 3 pokoje 50m2 - 800zł.

To tym przelicznikiem dziś na tirze musiałbyś mieć 17500 netto miesięcznie. Za tyle jutro zapisuje się na c+e i od stycznia widzimy się przy kuwecie srając do żwira. Realna siła nabywcza z wypłaty tirowca spadła o trochę
  • Odpowiedz
to chyba jakiś wyjątek od reguły, bo jak znam ludzi co jeżdżą to mają po 8-10k u okolicznych januszy

@Schwarzfahrer: No ale mówiłeś że jutro zapiszesz się na kurs. Ja mam około 950 PLN dniówki ale to w niewoli na zachodzie. To że ludzie są chętni robić za grosze w tej branży to dla mnie absurd. Wolałbym spać na cieciówce za 4-5k niż jeździć tygodniami za 8k.
  • Odpowiedz