Wpis z mikrobloga

35 mln ruskich nie ma kibla
47 mln nie ma ciepłej wody
30 mln nie ma bieżącej wody !!

MOCARSTWO ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Grzesiok - 35 mln ruskich nie ma kibla
47 mln nie ma ciepłej wody
30 mln nie ma bieżą...

źródło: eeeee

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grzesiok: zobacz do czego doprowadziły w Europie powszechne posiadanie kibla i bieżącej wody - do wychowania słabego pokolenia lewackich sojaków, których jedyne problemy to ocieplenie klimatu, nakrętki przytwierdzone do butelek i pciecka. W wielkiej rosji takie problemy nie występują, bo zamiast zajmować się głupotami to trzeba codziennie np. zadbać o drążenie dziur w wychodkach albo znalezienie wody w kałuży żeby umyć dupę w misce. Prawdziwy kraj silnych ludzi
  • Odpowiedz
  • 376
@mike-johnston: jakby ułamek energii którą marnują na mordowanie ludzi przeznaczyli na rozwój to mogliby zostać drugą Arabią Saudyjską jak chodzi o kasę. No ale lepiej rozkradać i trzymać lud na poziomie XIX wieku. Dzięki temu jak dadzą 100 rubli zasiłku to Gruwer stanie w ich obronie
  • Odpowiedz
  • 7
@Chilli_Heatwave: ()()()()() tu też masz rację. Może i zrujnowali armię i gospodarkę ale powiększyli tereny o 0,004% XD
  • Odpowiedz
@Grzesiok: zastanawia mnie co daje Polakom to podkreślanie, że w Rosji tylu ludzi nie ma kibli i kanalizacji? Nie neguję tego, że tak jest, ale kibli nie mają również w Afryce, a i w Polsce takich miejsc jest sporo (chociażby kamienice w Łodzi).

Mam wrażenie, że ten argument pojawia się, aby wzbudzić poczucie wyższości. Może i słusznie, ale wiem też, że we Francji czy w Niemczech akurat brak kibli u
  • Odpowiedz
@Grzesiok @pamareum abstrahując od moralności narodu i działań państwa, to Rosja jest po prostu: 1. ogromnym krajem 2. z bardzo surowym klimatem. To wszystko kilkukrotnie zwiększyłoby koszty ucywilizowania tych ziem na wzór europejski. Nawet dobrze zorganizowane Chiny mają problem ze swoimi zachodnimi prowincjami.

Oczywiście nikt nie kazał imm mieć całej Syberii, bo etnicznie nigdy nie były ich, ale mnie bardziej dziwią te relacje z wiejskich terenów 'czysto rosyjskich', bliżej Moskwy,
  • Odpowiedz
  • 1
@pamareum: pewnie to że ruscy cały czas bredzą o swojej wielkości i tradycji. Pewnie to że tak chętnie nam grożą. A my dziękujemy za ich dobrobyt ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz