Polecam badać się mirki. Rok mnie źle diagnozowali lekarze na przewlekle zapalenie zatok. Chat gpt na moje objawy zasugerował że redlux. Po Gastroskopiibnanktora zostałem wysłany oczywiście z głównym rozpoznaniem przewlekle zapalenie zatok, okazało się że mam helibacter który podrażnił minhardlo i żołądek dopiero po odpowiednich lekach i a ty antybiotykach wreszcie czuje się zdrowy a rok się męczyłem
@MajsterZeStoczni: Dla 99% czytających bełkot. Ktoś tam powiąże tą bakterie z procesami zapalnymi nie tylko w obrębie żołądka ale i płuc czy OUN i zapaleniem zatok
@sergio_morello pyrele, zalanzo i enterol. Ale jak ręką odjął, rok się strasznie męczyłem wieczna flegma w gardle. Czasem było już jej tyle że musiałem ją zwymiotować. Po gastroskopii którą uważam za jedno z najgorszych możliwych badań, lekarz powiedział najczęście nie ma raka ani wrzodów. To było pod koniec września. Wcześniej byłemu laryngologa na tomografii przełyku w grudniu 24 dał mi steryd który chyba tylko pogarszał sprawę bo 3msc brania i nic.
@samarin powiedziałem lekarzowi, że rok mnie diagnozują na zatoki mailem już wszystkie leki i nic nie pomaga. Mówię, że w internecie poczytałem że może być reflux. No to on pomyślał, że może ta bakteria i zalecił też aby sprawdzili to na gastro. miałem krew pobraną na morfologię i badanie na krzepliwość krwi.
@grzegorz710: u mnie zadziałała pylera tak ze mi z jelit zlogi wyrzuciło i w ciągu terapii 8 kg straciłem a po terapi kolejne 8 zeszło same bez żadnej diety. Do dziś nie mam zgagi i podobnych objawów.
Jakim cudem miałeś gastroskopię bez badania na Helicobacter
źródło: temp_file235734290938921922
Pobierzźródło: temp_file3351881230532871783
Pobierz