Aktywne Wpisy

Ucho1899 +36
Robimy upgrejda po 10 latach. Na pierwsze składanie jaram się chyba bardziej niż na granie bo pewnie i tak będę grał w te same gry co zawsze xd
#pcmasterrace
#pcmasterrace
źródło: 3513
Pobierz
vieniasn +121
przyszedł taki chłopiec krzyczeć na mnie i pokazać gdzie mieszka
źródło: 1000050541
Pobierz

Toteż sub5 racjonalizuje swoje doświadczenia - tzn. mówi, że np. dlatego, że jest śmieszny to z niego żartują albo oni się ze mnie śmieją ale to TYLKO PRZECIEŻ ŻARTY, nie?
PS W skrócie sub5 racjonalizuje (podobnie jak normik), a chad zmienia narację całego układu pod
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Ale
Chad może być jednocześnie całkowicie nieświadomy źródła swojej mocy i być mistrzem w jej strategicznym wykorzystywaniu? Jak to pogodzić? Bo na razie to wygląda jak orwellowskie dwójmyślenie i oblężona twierdza. Oczywiście można to zredukować do instynktu ale to pokazuje, że nie tylko wygląd jest tu kluczowy co pozwala przypuszczać gdy się jest uczciwym wobec logiki, że może jest więcej różnych
@Fala_Magnezu: zamiast odnieść się do meritum to zaczynasz od ataku ad persona? Wrzucenie mnie do worka tych co "racjonalizują" swoje dysonanse poznawcze ma umniejszyć i zdyskredytować moje argumenty? Dzięki temu nie będziesz musiał się z nimi mierzyć? Zamiast pokazać, że nie boisz się zmierzyć z innym
A odmowa zaznajomienia się z kontrargumentem to nie jest najpewniejszy sposób na pozostanie w swojej bańce poznawczej? W sumie potraktuje to jak odpowiedź na moje główne pytanie.
Komentarz usunięty przez moderatora
ze swojego solipsyzmu.
@Quashtan: w którym miejscu to zakładam? Jest zupełnie odwrotnie ale to nie jest dyskusja o moich poglądach tylko o spójności twojej wizji rzeczywistości opisanej w tekście.
Po drugie cytując ciebie
To chyba nie rejestrujesz
@Quashtan: Klasyczne odwrócenie uwagi od meritum – "prośby o źródła dla konkretnej, naukowej tezy". Znowu zamiast odnieść się do moich argumentów, skupiłeś