Wpis z mikrobloga

@GangKobry: jest człowiekiem przedsiębiorczym i deklaruje że na jego miejscu robiłbym dokładnie tak samo. Tak jak korwin w parlamencie UE itp. Ciągnąć ile dają ( ͡° ͜ʖ ͡°) 99% z nas by tak robiło ale można się oszukiwać. Ja przynajmniej nie jestem hipokrytą i mówię otwarcie.
  • Odpowiedz
Ja przynajmniej nie jestem hipokrytą i mówię otwarcie.

i my to rozumiemy, dlatego zebys ani ty ani kropiwnicki nie mieli rozterek w tym temacie - trzeba tak dokrecic srube na kolekcjonowaniu mieszkan, zebyscie nawet o tym nie pomyslieli...

@PanieAreczku:
  • Odpowiedz
@GangKobry: chłop kupił 12 mieszkań, ale żadnego w Warszawie, mimo że jest posłem na Sejm VI, VII, VIII, IX i X kadencji, a od 2023 sekretarzem stanu w Ministerstwie Aktywów Państwowych. Czego nie rozumiesz?
  • Odpowiedz
Ciekawe kto miałby tę śrubę dokręcić, jakoś nie widać chętnych na horyzoncie

ludzie malej wiary z was... zla sytuacja budzetowa + drozyzna na mieszkaniach od idealny moment na opodatkowanie "nadmiarowych zyskow" - skoro mozna banki to przeczolgac, to czemu nie rentiwerow? Kto ich bedzie bronil? Banki sie nie potrafily obronic...

@HrabiaTruposz:
  • Odpowiedz
  • 11
skoro dają to bierze, też bym brał jakbym miał okazję ¯\(ツ)/¯

@zapomnialemhaslo I dlatego w tym kraju nigdy nie będziemy mieli nic fajnego. Bo ludziom trzeba tylko zakazywać i regulować, a nie mają własnego poczucia przyzwoitości.
  • Odpowiedz
@goodlife1: i ten rekordowy deficyt bierze się między innymi z 800+, jakoś przeciętny Polak dobrowolnie nie rezygnuje z tego świadczenia żeby "wesprzeć budżet"

@BenAli może niech każdy zacznie od siebie bo wymagać "poczucia przyzwoitości" od innych to bardzo łatwo
  • Odpowiedz
  • 5
może niech każdy zacznie od siebie bo wymagać "poczucia przyzwoitości" od innych to bardzo łatwo

@zapomnialemhaslo Nie pobieram i nie pamiętam, żebym pobierał jakiekolwiek świadczenie pieniężne od państwa.
Czy już mogę wymagać od posła?
  • Odpowiedz
  • 0
@GangKobry: 100% przeciwników 800+ posiadających dzieci też to 800+ pobiera. Jak dają to się bierze. Tu nie w nim jest problem, ale w tym, ze takie pieniądze w ogóle przysługują.
  • Odpowiedz
@zapomnialemhaslo: @PanieAreczku różnica między wami a nim jest taka, że wy nie macie na nic wpływu, a on ma bardzo duże wpływy. Np. na politykę mieszkalną. Jak myślicie, typ który ma 12 mieszkań i wyciąga jeszcze dodatkowo 3,5k na wynajem 13mieszkania będzie bronił tego systemu czy sam sobie dokręci śrubę? ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@GangKobry: jak ma prawo to korzysta - każdy na jego miejscu by tak zrobił. To ustawa powinna być tak napisana, że jeśli masz 12 mieszkań w Warszawie to nie przysługuje Ci dofinansowanie na wynajem.

Na tej samej zasadzie posłowie konfederacji mówią o wyjściu z UE, a z przytuleniem przelewu za pracę europosła nie mają żadnego problemu
  • Odpowiedz
@GangKobry: głupi rząd wybrany przez jeszcze głupszych obywateli ustanawia prawo że człowiek bogaty może brać prawie nieograniczone dotacje z budżetu kraju xD
  • Odpowiedz