Wpis z mikrobloga

• 9
@manichejskakloda lewactwo niby powołuje sie na nauke, a samo ma postawe czysto anty-naukową totalnie ignorując a nawet negując fakt tego że klimat na ziemi zawsze się zmieniał i to często w sposób nagły. 13tyś lat temu nagle skończyła się miniepoka lodowcowa i klimat też nagle się ocieplił, 5tyś lat temu sachara była terenem zarośniętym i zdatnym do życia. Ziemia ciągle się zmienia i to jest jej główna cecha. Życie jest w
  • Odpowiedz
@Mystoo

lewactwo niby powołuje sie na nauke, a samo ma postawe czysto anty-naukową

Dosłownie istnieje konsensus naukowy wśród naukowców ze antropologiczne ocieplenie klimatu to fakt xD. To umysłowo chore prawactwo poerdoli coś „kIEdYś zRObiŁo siĘ CIepłO sAmO”, jako główny argument xD. Wy jesteście k---a upośledzeni
  • Odpowiedz
Dosłownie istnieje konsensus naukowy wśród naukowców z

@nom_om: lubię, jak neofici klimatyzmu p------ą i powołują się na konsensus naukowy. Od razu przypomina się sytuacja Mikołaja Kopernika przy ówczesnym konsensusie naukowym, że Ziemia jest centrum Wszechświata. Albo w czasach późniejszych, że zdrowe jest palenie tytoniu.

Gdyby jeden z drugim się zainteresował, to może by mu wyszło, że to właśnie naukowcy sprzeciwiający się konsensusom są motorem postępu. A tak tkwią w swej
  • Odpowiedz
  • 2
@nom_om ale ja nigdzie nie neguje faktu tego że człowiek ma swój udział w zmianach klimatu, ułomku. Po prostu to nie zmienia faktu że świat i tak zawsze się zmieniał z wielu powodów, czy to uderzenie meteorytu, topnienie lodowców, wybuchy superwulkanów itp.
Ja mówię o skutkach a nie o przyczynach.

@Bestiariusz jakiej k---a błyskotliwej myśli skoro to nawet nie jest moja opinia której sobie nie wymyśliłem tylko to są po
  • Odpowiedz
@manichejskakloda abstrahując od hasła lewactwo, (równie dobrze mogli by to być cyklisci albo inni) służące jako nalepka na wszystko co się komuś nie podoba. i ty i babka z, artykułu macie ten sam problem, lęk któremu dajecie albo nie dajecie ujścia, ty winisz lewakow /cyklistow/grzybiarzy a, ona może niea takiego wentyli bezpieczeństwa i jej umysł reaguje jakby tem koniec klimatu był dziś z nami w pokoju. nie nabijam się ani z
  • Odpowiedz