Wpis z mikrobloga

ktoś serio to g---o traktuje choćby z minimalną dozą powagi?

@piasek_w_spreju: propaganda polega na długotrwałym zaklejaniu mózgu takim gównem. Nie musisz w to świadomie wierzyć. Po jakimś czasie u wystarczającej liczby ludzi percepcja rzeczywistości zmieni się w wystarczający sposób.

Dokładnie tak jak z reklamami. Na poziomie świadomym w-------ą; ale pod nim - działają.
  • Odpowiedz
@Stachu_Farmer: Rozumiem, że jak za każdą czynność mąż jej płaci wynagrodzenie to ona z kolei płąci mężowi za wynajem, płaci za kupowane przez męża jedzenie, płaci za kupowane przez męża sprzęty domowe i płaci rachunki, prawda? Prawda?
  • Odpowiedz
@Stachu_Farmer: Normalne konserwatywne wartości, zajmuje si e domem i dostaje od męża kieszonkowe, to dokładnie schemat tych wspaniałych lat 50 w USA do którego tak konserwy wala konia
  • Odpowiedz
@Stachu_Farmer: to i tak lepiej... moja kuzynka i jej mąż na rodzinnym spotkaniu wypalili że ona powinna dostawać pensję od państwa za to że zajmuje się domem. Mają dwójkę dzieci, kobieta nigdy nie pracowała. (Dzieci już dorosłe 28 lat i 21 lat). On jest nauczycielem matematyki... oczywiście to jest tradycyjna rodzina, prawicowe wartości itp.

Nie lubią już mnie bo powiedziałem że ja też sobie: robię zakupy, sprzątam, piorę, załatwiam wszystkie
  • Odpowiedz