Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie po zwolnieniu z pracy?
Kilka miesiecy temu mnie zwolniono z roznych przyczyn po dwoch latach wspolpracy. To bylo okropne doswiadczenie, do teraz nie czuje sie wartosciowa osoba ze wzgledu na to, co mi powiedziano o sobie. Bez wzgledu na to czy to prawda - mieliscie kiedys podobnie? Jak sobie z tym poradzic? #pracbaza #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie da się „bez względu czy to prawda czy nie” - jeśli wiesz, że to nieprawda to inaczej reagujesz niż wtedy kiedy ktoś wytyka Ci prawdziwe rzeczy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mam 50 lat , w ciagu 30 lat 15 razy zmieniałem pracę , raz ja odchodziłem raz mi pokazywano drzwi. Zawsze miałem poduszke finansową w razie czego . I ogólnie miałem w------e . Praca to tylko praca.
  • Odpowiedz
Jak sobie z tym poradzic?

@mirko_anonim: nie brać do łba rzeczy gównianych, rzeczy konstruktywne potraktować jako wskazówke nad czym masz pracować.

Byłem zwalniany, sam się zwalniałem, ostatnio też zwalniałem kogoś. Praca to tylko biznes
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Praca to tylko praca. Boli bardziej gdy jesteś w tym dobry i nie ma racjonalnych powodów.
Spróbuj terapii - mi pomogła. Byłem/jestem w tej samej sytuacji, teraz jest trochę lepiej. Jestem teraz bardziej stabilny emocjonalnie, dalej mam żal i mi przykro z powodu tego jak mnie potraktował poprzedni pracodawca.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to opinia. Spójrz na to w ten sposób - jeśli rzetelna i polegająca na prawdzie, to nie możesz mieć pretensji o to, co usłyszałeś. Jeśli niesprawiedliwa, to możesz śmiało olać ją świeżutką strugą gorącej, cuchnącej uryny, bo trudno żeby czyjeś fantazje miały wpływ na Twoje samopoczucie, prawda? Szkoda czasu i energii, godności nawet zwykłej, elementarnej, żeby choć podjąć próbę jej zmiany. Życie jest za krótkie i za fajne, żeby
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
majestatyczny-kreator-63: Nie słuchaj się poniższych komentujących w zakresie, że byłeś cienki. Pracodawcy kombinują tak, ponieważ nie chcą Ci wypłacić odprawy, a żeby to zrobili muszą Ci udowodnić winę. Niestety to jest coraz częstsza praktyka, ponieważ pracownicy nie idą do Sądu z wielu przyczyn. Dlatego masz 3 lata na upomnienie się po odprawę. Ewentualnie 3 tygodnie do Sądu Pracy (nie wiem jaka jest na to reguła - ja zawsze udowadniam Januszowi, że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
kreatywny-szermierz-4: Słyszałeś historię o wodzie która w sklepie ma inną wartość, na lotnisku inną, na pustyni inną. To samo jest z człowiekiem tzn. ten sam człowiek ma inną wartość w pracy która do niego pasuje, a inną w pracy która do niego nie pasuje. Nie poddawaj się . Praca to tylko praca. Nie przejmuj się rolą bo i tak cię wypier...lą . Znajdź nową.
Kiedyś miałem podobnie, trafiłem nie tylko na
  • Odpowiedz