Wpis z mikrobloga

Pytanko, czy w LD będę pamiętał co sobie zaplanowałem IRL, tuż przed snem? Chciałbym na przykład zagrać z kuzynem i bratem w piłkę, jak za dawnych lat. W tym samym miejscu, tą samą piłką. Pamiętam w co byli ubrani kuzyn i brat, pamiętam zapach piłki, pamiętam ich dawne głosy przed mutacją, ich twarze, pamiętam to miejsce w którym graliśmy, które teraz wygląda zupełnie inaczej. Czy da się to odtworzyć i tak jakby cofnąć w czasie? Czy w LD będę pamiętał, że planowałem to w życiu realnym? Czy w LD w ogóle mogę sobie w pewnym momencie pomyśleć "Ale dziś miałem słaby dzień w robocie... (irl)" itp?

#sen #sny #swiadomysen #swiadomesny #ld #luciddream #luciddreaming
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Synco: W teorii można wszystko, w praktyce wychodzi bardzo różnie, bo nawet mając LD można mieć naprawdę wiele poziomów świadomości, gdzie część rzeczy się pamięta, innych nie, podobnie z kreacją po tamtej stronie (nie zawsze da się wszystko stworzyć).
  • Odpowiedz
@Synco: Może tak być, ale równie dobrze możesz mieć fałszywe wspomnienia.

Jak będziesz sobie powtarzał przed snem scenariusz, wyobrażał to, to może ci się to nawet przyśnić w śnie nieświadomym. Programowanie snów albo jakoś tak to się nazywało. Śni ci się to o czym myślisz, a skoro przed snem myślisz o tym, to może ci się znów pomyśli.
  • Odpowiedz