Wpis z mikrobloga

W życiu miałem dwa świadome sny. Pierwszy był tuż po obejrzeniu filmu Incepcja. Nie żeby jakoś mną wstrząsnął, ale jakoś musiało mi to siąść na mózgu że akurat po tym seansie pyk i LD. Pamiętam że byłem we śnie. Nagle spojrzałem na dłoń i wewnątrz była biała uśmiechnięta buźka mniej więcej taka jak na zdjęciu. I wtedy się zaczęło. Co ciekawe zawsze jak myślałem o LD to pierwsze co planowałem to r00chanie z jakąś crush albo celebrytką, ale mimo wszystko postanowiłem że najpierw sobie polatam. I udało się. Później robiłem różne randomowe rzeczy. Pamiętam że chyba próbowałem r00chać, ale nie mogłem. No nie dało się. Jakby były jakieś blokady. Znowu robiłem randomowe rzeczy a na koniec, aż mnie serce boli jak o tym pomyślę, STWIERDZIŁEM ŻE JADĄC AUTEM ZJADĘ W BOK, UDERZĘ W DRZEWO żeby się obudzić. I się obudziłem. Nie wiem dlaczego to zrobiłem. To było z 2 lata temu. No ale cóż :P ALE RADOŚĆ JAKA MI TOWARZYSZYŁA PO PRZEBUDZENIU... Jakbym wygrał 10 milionów dolarów na loterii.

Drugiego snu nie pamiętam kompletnie... Ale wiem że był krótki.

Ciekawa historia natomiast z trzecim bo... miałem świadomy sen we śnie. W sensie śniło mi się że go mam xD Ale był mindfuck po przebudzeniu.

-----------

Od trzech dni ustawiam sobie budzik na 5 godzin po zaśnięciu żeby zwiększyć szansę na LD, przy zasypianiu odliczam i próbuję nie odpłynąć ale nic z tego. W każdym razie zaczynam na poważnie ćwiczyć bo LD chcę doświadczać regularnie.

#sen #sny #swiadomysen #swiadomesny #ld #luciddream #luciddreaming
Synco - W życiu miałem dwa świadome sny. Pierwszy był tuż po obejrzeniu filmu Incepcj...

źródło: Screenshot_9

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Synco: rob notatki po każdym spaniu z tsgo co pamiętasz. Nawet jak nic nie pamiętasz to zapisz to.
Najlepiej miec osobny zeszyt i długopis tylko do tego.

Ostrzegam tylko ze otwierasz sie mocno na inne rzeczy.

Ja po nieczlym miesiącu zabaw w LD musiałem zrezygnować. Miałem coraz silniejsze ataki mar nocnych lub tez złych bytow. Wiedziałem ze śnie ale nie mogłem sie budzić, czułem niewyobralzzne zło jak i cierpienie pd
  • Odpowiedz
  • 0
@Rudz1elec: no słyszałem o tym. Trochę mnie to przeraża. Aż się na chwilę przeniosłem w siebie we śnie, który jest świadomy a nad nim jakiś demon... Aż mnie ciarki przeszły. Mam nadzieję że tego nie doświadcze :P

Co do zapisywania snów już to praktykowałem. W pewnym momencie jednak przestałem bo zmieniłem pracę i musiałem wstawać baaaaardzo wcześnie. Czas do tego wrócić.
Ogólnie zapisywałem wszystko w telefonie ale ręce były tak
  • Odpowiedz
@Rudz1elec Jeśli chodzi o LD to nie ma żadnych złych bytów, mar nocnych itp. To znaczy są ale to są tylko wytwory podświadomości, nie są to realne istoty. Poczytaj sobie, posłuchaj o pracy z cieniem w LD.
  • Odpowiedz