Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +225
Ja żem nigdy nie był konkwistadorem i nie zdobywał Ameryki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Lolenson1888 +21
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
Pobierz

Trochę mnie nosiło po świecie ostatnio – sporo podróżowałem i pracowałem sezonowo w różnych miejscach, a teraz założyłem sobie luźny kanał na IG, gdzie wrzucam trochę z tej mojej tułaczki.
Jestem właśnie w trakcie 5-letniej podróży autostopem dookoła świata 🚗🌍
Za mną już: Norwegia, Szwecja, Finlandia, Estonia, Łotwa, Litwa, Białoruś i Ukraina. Zajeło mi to równe 50 dni :D
W całym tym czasie wydałem może z 3 tysiące zł – serio, da się żyć po taniości, jak się trochę pokombinuje 😅
Po drodze trafiłem do Szwajcarii na winogrona – 34 dni, plus minus 320 godzin pracy i wyszło na czysto jakieś 32k PLN z kawalkiem 💪 Teraz z tym budżetem ruszam dalej – autostopem do Ameryki Południowej albo Afryki, jeszcze się okaże na Gibraltarze 😎 Jak nie znajdę statku – to kierunek Afryka!
Cel? Odwiedzić każdy kraj na świecie ✈️
Jak ktoś lubi podróże, autostop, życie w drodze albo po prostu ciekawostki z różnych krajów, to zapraszam na mój IG (tam wrzucam więcej z drogi). Mam też nagranych z 12 vlogów, tylko muszę się zebrać i je zmontować 😂
No i jak ktoś szuka info o pracy sezonowej – np. na Korsyce czy w Szwajcarii – to też chętnie doradzę, bo trochę tego przerobiłem.
Tu Wam link zostawie haha.
https://instagram.com/zapuszczonybrodacz
#podroze #autostop
źródło: 20250716_152125
Pobierz