Wpis z mikrobloga

Siema!
Trochę mnie nosiło po świecie ostatnio – sporo podróżowałem i pracowałem sezonowo w różnych miejscach, a teraz założyłem sobie luźny kanał na IG, gdzie wrzucam trochę z tej mojej tułaczki.

Jestem właśnie w trakcie 5-letniej podróży autostopem dookoła świata 🚗🌍
Za mną już: Norwegia, Szwecja, Finlandia, Estonia, Łotwa, Litwa, Białoruś i Ukraina. Zajeło mi to równe 50 dni :D
W całym tym czasie wydałem może z 3 tysiące zł – serio, da się żyć po taniości, jak się trochę pokombinuje 😅

Po drodze trafiłem do Szwajcarii na winogrona – 34 dni, plus minus 320 godzin pracy i wyszło na czysto jakieś 32k PLN z kawalkiem 💪 Teraz z tym budżetem ruszam dalej – autostopem do Ameryki Południowej albo Afryki, jeszcze się okaże na Gibraltarze 😎 Jak nie znajdę statku – to kierunek Afryka!
Cel? Odwiedzić każdy kraj na świecie ✈️

Jak ktoś lubi podróże, autostop, życie w drodze albo po prostu ciekawostki z różnych krajów, to zapraszam na mój IG (tam wrzucam więcej z drogi). Mam też nagranych z 12 vlogów, tylko muszę się zebrać i je zmontować 😂

No i jak ktoś szuka info o pracy sezonowej – np. na Korsyce czy w Szwajcarii – to też chętnie doradzę, bo trochę tego przerobiłem.

Tu Wam link zostawie haha.
https://instagram.com/zapuszczonybrodacz

#podroze #autostop
ZapuszczonyBrodacz - Siema!
Trochę mnie nosiło po świecie ostatnio – sporo podróżował...

źródło: 20250716_152125

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach