Wpis z mikrobloga

Chce ktoś się podzielić waszymi przemyśleniami na temat zostawiania paczek przez #kurier już któraś osoba w rejonie mówiła mi, że woli zamawiać #pocztapolska paczki bo przynoszę im je do domu albo wręczam do rąk a kurierzy z #inpost #dpd to rzucą w krzaki i nie wiadomo czy paczka była czy nie. Tak szczerze przeszkadza wam to, że kurier zostawia wam bez pytania paczkę czy wolelibyscie by wam przynosił do rąk? Xd #kiciochpyta #polska #gownowpis #pytanie

Wolicie jak?

• Kurier zostawia paczkę byle gdzie 26.7% (4)
  • Przynosi wam do domu 53.3% (8)
  • Bez różnicy 20.0% (3)

Oddanych głosów: 15

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Chlebek_Pyszny
Przesyłka kurierska to przesyłka rejestrowana, czyli jest przyjmowania i wydawana za pokwitowaniem (analogicznie jak np w przypadku listów poleconych). Wyjątki od tego obowiązku określa ustawa.

A jeżeli chodzi o kurierów, to zazwyczaj podpisują się oni za odbiorcę.
  • Odpowiedz
@Chlebek_Pyszny: Ogółem nie chcę żeby żaden kurier mi cokolwiek przynosił, bo zawsze były problemy w tym np. zostawienie przez kuriera dpd przesyłki wartej 7 tysięcy złotych nieznanym mi sąsiadom bez żadnej informacji gdzie paczka została zostawiona(oni mi jej nie dali sami z siebie, leżała w ich mieszkaniu i sam musiałem szukać, dzwonić na infolinie i przebijać się przez bota itp.), listonosza mam fajnego ale nie chce zamęczać go gabarytami. Wolę
  • Odpowiedz