Wpis z mikrobloga

@grim_fandango: wiem po prostu mnie bawią te puste slogany i uważanie przedsiębiorców za sól ziemi bo są i normalnu i s-------i więc nie ma co traktować czy rolnika czy górnika czy kogokolwiek lepiej za to czym się zajmuje.
Widać to było na przykładzie kasy z KPO która 90% osób wzięła na jakieś gowno...ale jakby odrzucali te wnioski (90%osob) to by cały naród płakał że zły rzad przedsiębiorcom nie dal pieniędzy
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio: 300k zł, a więzienie? Jakby miała zapłacić tylko kare to przecież trzymać takich niewolników się opłaca trzymać 15 groszy za godzine odroczone w płatnosci 20lat i to przy założeniu że niewolnik pracuje zaledwie 168 godzin miesiecznie.

edit nvm ślepy jestem
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio:

nie ma czegos takiego jak teoria skapytania

Precyzując to teoria skapywania jest, tylko... w drugą stronę xd Jak biedni dostaną hajs to idą z tym do przedsiębiorców i ci zarabiają. Jednym z największych beneficjentów 500+ była Agora bo ludzie zaczęli masowo chodzić do kin.

W drugą stronę to nie działa, bo jak bogaci się dorabiają to po prostu kupują kolejne akcje i giełda rośnie (a w polskiej patowersji kupują
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio: 800k? Jak oni to wyliczyli? 4000zl za miesiac? XD wychodzi na to ze w polsce opłaca się mieć firmę na kobietę słupa która będzie prowadzić harem niewolników jeśli kary są tak śmieszne
  • Odpowiedz