Aktywne Wpisy
Warcomx +20
Że też niektórzy nie boją się wozić dzieciaków w takich złomkach, a inni podbijać przeglądów się nie boją.
Zdjęcie opon w komentarzu.
#motoryzacja #heheszki #patologiazewsi #samochody
Zdjęcie opon w komentarzu.
#motoryzacja #heheszki #patologiazewsi #samochody
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Maye +91

Chciałbym kupić MSI X870E GAMING PLUS WIFI i do tego jeden dysk pod pcie gen.5 ale jak w tej płycie działa line switching? Nie jestem pewien czy to dobrze odczytuje.
Podłączając dysk pod GEN5 x4 M.21 - karta grafiki będzie nadal działać z x16 tak? Czy obetnie mi to do x8? Będę miał 4 kości pamięci RAM.
Wyczytałem że podłączając dyski pod m.22 / m.2_3 wtedy zachodzi line switching i przestają działać dwa złącza sata, ale to już obszedłem. Zakupię Kontroler ASUS Hyper M.2 PCIe 4.0 x16 i bez problemu będe mógł podpiąć 4 dyski pod m.2 - bo obecnie posiadam dużo dysków w kompie.
Chyba że ktoś z Was ma lepszą polecajkę płyty głównej pod AM5 i Ryzen 9 9950X? Z góry dziękuję wszystkim za fachowe odpowiedzi!
#pcmasterrace #amd #ryzen #ryzen9 #msi #plytaglowna #pcbuild #zestawkomputerowy
źródło: Screenshot_4052
Pobierz„Użycie M.23 (x4) wyłącza SATAA1/A2.”
To nie widać bezpośrednio na tym diagramie — będzie opisane w manualu płyty, w
Brawo dostałeś odpowiedź która była poprawna jakieś 8 lat temu kiedy płyty b350 miały sloty m.2 sata (nie nvme), które dzieliły linie z portami sata.
@Komaryt: jak nie ma zadnej informacji w manualu to bedzie dzialac na 16. zwykle tylko ucinaja do x8 jezeli jest drugi slot pci-e z cpu. tu masz tylko ssd, a platforma ma wystarczajace pcie lanes
@rtg_ Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź! W takim razie nie ma co czekać tylko zamawiać