Wpis z mikrobloga

@slonecznyupal: Niekiedy Allegro doczepia do kodu EAN - po którym wystawiasz aukcje, jakieś ilości od czapy (bo ktoś kiedyś tyle wystawił z tym kodem i tak zostało). Jako sprzedawca nie możesz tego zmienić. Możesz napisać do Allegro w tej sprawie, ale tak jak mówię, nie możesz tego zmienić ( ͡° ͜ʖ ͡°) A nie każdy potrzebuje 10 sztuk czy tam 50.
  • Odpowiedz
@slonecznyupal: ta oferta mogła być połączona z niewłaściwym produktem, ale sprawdziliśmy ją dokładnie i teraz wszystko jest w porządku. Liczba sztuk w tytule zgadza się z liczbą sztuk w ofercie.
  • Odpowiedz
@slonecznyupal Ten szary opis z pierwszego screena, to jest właśnie produkt z katalogu Allegro z podpiętym kodem EAN, to generuje Allegro i tego nie można zmienić samemu - pod to podpinają się sprzedawcy. A czarny tytuł z drugiego screena to tytuł oferty (podpiętej do produktu z katalogu) i to już może ustalić sprzedawca, co tu jest napisane i ile sztuk. Żeby było jak Bozia przykazała, sprzedawca musiałby stworzyć nowy produkt do
  • Odpowiedz
@Zbyszek_Kudriawcew: O to widzę przegapiłem zmianę, bo też się na to złapałem. Dla mnie sprawa dla UOKIK bo to celowe wprowadzanie w błąd klienta przez allegro. Niech zrobią podkategorie z tytułami ofert a jak nie to niech nie pokazaują produktu jeśli tytuł się różni.
  • Odpowiedz