Wpis z mikrobloga

Mirasy, mam problem z BIK, o-------m. Spłacam sobie raty za srajfona, kwota to 5001 zł. Z-------m się w akcji, bo pierwsza rata miała być za 501 zł, a ja ustawiłem zlecenie stałe za 500. No i teraz zaglądam do BIK, a tam na czerwono, bo od pół roku mam opóźnienia w spłacie wysokości j-----j ZŁOTÓWKI. Orało mi to scoring miesiąc po miesiącu i teraz mam 57 XD

Nigdy z niczym nie zalegałem, zarabiam 9k na rękę, nie mam żadnych zobowiązań oprócz tego ajfona. Chciałbym wziąć niedługo kredyt na mieszkanie. Czy naprawdę można sobie r------ć przyszłość przez ZŁOTÓWKĘ? XDD Bank nie zagłębia się w przyczyny scoringu, tylko na sztywno jedzie od szablonu?

#kredythipoteczny #nieruchomosci #finanse #bankowosc #bik
WillyJamess - Mirasy, mam problem z BIK, o-------m. Spłacam sobie raty za srajfona, k...

źródło: obraz

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WillyJamess: dobra rada jest taka by się nie przejmować BIKiem (a jeszcze lepsza żeby nie kredytować) - natomiast cyferki sobie spokojnie nabijesz jak będziesz tego potrzebował.
  • Odpowiedz
@Rudz1elec: akurat nie jest tak. Ważne aby nie było opóźnień. @WillyJamess 1zł to nie problem. Każdy bank ma jakieś tam limity do których nie robi problemów. Spłać to zobowiązanie do końca i usuń jeśli da radę. Z czasem nie będzie miało to większego wpływu.
  • Odpowiedz
ja specjalnie sobie chciałem historię kredytową zrobić

@WillyJamess: niepotrzebnie, bo bank przy hipotece wartej 700k+ ma gdzieś czy udało Ci się spłacić srajfona za 5k.
  • Odpowiedz
@thorgoth:

@WillyJamess: zarabiasz 9k i bierzesz srajfona na raty?

ja biorę nawet durnoty za tysiaka w ratach. No i? Po co mam płacić całość od razu, jak mogę w ratach 0% rozłożyć to na pół roku, czy rok i wręcz na tym zyskać, bo inflacja i tak dalej?
Chyba, że ty z tych co uważają, że raty 0% to klamstwo i normalnie sie doplaca i tak do tego.
  • Odpowiedz