@hell_naw to tylko dowodzi, że większość kobiet jest ułomna i potrzebuje specjalnego traktowania inaczej nie da rady. Gdybym miał pussinde czułbym się obrażony czymś takim, że ktoś uznał że już na starcie jestem gorsza i bez dodatkowych punktów nie dam rady ( ͡°͜ʖ͡°) Abstrahując już od tego, ze formularz sugeruje że bycie kobietą = bycie niepełnosprawnym
@hell_naw: To w pewnym sensie ma sens, ale zrozumiałe jest dla ludzi z branży. Inaczej firmy szkoleniowe miałyby znacznie ułatwiony proces rekrutacji.
W większości naborów do konkursów czy programów grantowych dominują mężczyźni. Aby zachować zasadę „równości szans” i zapewnić udział obu płci w projekcie, EU wprowadziło lata temu określone wskaźniki dotyczące udziału kobiet/niepełnosprawnych/długotrwale bezrobotnych.
@AVOIDME: @OmgLolWtf @hell_naw To jest w projektach UE od początku. Racjonalnego uzasadnienia to nie ma- bo wnioski są anonimowe i czasami oceniający nie mogliby rozpoznać płci gdyby nie odpowiednia rubryka i dodatkowe punkty. Kobiety też systemowo nie były przy tego typu projektach nigdy dyskryminowane i nawet jeśli mniej ich aplikowało to nic nie znaczy. Tak samo mniej mężczyzn jest na studiach, zwłaszcza tych, które gwarantują najlepsze pieniądze jak
@hell_naw ja bym zaznaczył dla dodatkowych punktów i się kłócił, że się tak identyfikuje. Nie mogliby powiedzieć, że nie, bo to by był petting ( ͡º͜ʖ͡º)
W większości naborów do konkursów czy programów grantowych dominują mężczyźni. Aby zachować zasadę „równości szans” i zapewnić udział obu płci w projekcie
@AVOIDME: no tylko zasada równości szans jest zachowana na etapie naboru - każdy może się zgłosić.
Dodatkowe punkty ze względu na płeć to dyskryminacja i nie ma nic wspólnego z równością
to tylko dowodzi, że większość kobiet jest ułomna i potrzebuje specjalnego traktowania inaczej nie da rady.
@DorodnyTucznik: widzę ładnie przeszliśmy od niesprawiedliwego traktowania ze względu na płeć w tej rekrutacji do "większość kobiet jest ułomna" ( ͡º͜ʖ͡º) A że to jest top komentarz to mamy typowy peak wykop moment
@NieBendePrasowac kobiety i ich feminofaceci do tego doprowadzili, że kobiety są startowanie jak niepełnosprawne i nie mogące konkurować z facetami na równych warunkach. Do kogo masz pretensje 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
@DorodnyTucznik: nie mam pretensji tylko mam bekę z ciebie i plusujących, którzy na podstawie takich przypadków bezrefleksyjnie powielają slogany "większość kobiet jest ułomna" i święcie w nie wierzy
@hell_naw: w WUPie w Krakowie jest program refundujący część kosztów za prawo jazdy różnej kategorii, "Kierunek Kariera" czy jakoś tak. Tak się składa, że zdrowi mężczyźni mieli rekrutację do marca a teraz rekrutują kobiety, rencistów i niepełnosprawnych ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#pracbaza #studia
źródło: 1760074569265297635
PobierzBycie kobietą na równi z byciem upośledzonym xd
W większości naborów do konkursów czy programów grantowych dominują mężczyźni. Aby zachować zasadę „równości szans” i zapewnić udział obu płci w projekcie, EU wprowadziło lata temu określone wskaźniki dotyczące udziału kobiet/niepełnosprawnych/długotrwale bezrobotnych.
No binarny +9
Mokabe + 3pkt
Homo +3 pkt
Biały - 100pkt
@AVOIDME: no tylko zasada równości szans jest zachowana na etapie naboru - każdy może się zgłosić.
Dodatkowe punkty ze względu na płeć to dyskryminacja i nie ma nic wspólnego z równością
@DorodnyTucznik: widzę ładnie przeszliśmy od niesprawiedliwego traktowania ze względu na płeć w tej rekrutacji do "większość kobiet jest ułomna" ( ͡º ͜ʖ͡º)
A że to jest top komentarz to mamy typowy peak wykop moment
@paul772: jestem na wykopie wystarczająco długo, żeby z pełnym przekonaniem zaprzeczyć