Aktywne Wpisy

yam_yeti +58
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ibleedforyou +242
smalce alfa dbajom o swoje bezpieczeństwo
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#bekazkatoli #bekazprawakow
źródło: temp_file4195253109970311017
Pobierz@swiadomy_anakolut: a czy jest mozliwe wynajecie sali do slubow za darmo? Jakiegos zabytkowego palacyku? Ogrodu rozanego czy jeszcze innych pieknych miejsc? Nie? To czemu nagle od kosciola wymaga sie tego samego za darmo?
@nilfheimsan: Żeby coś proponować, to musiałbyś być wysoko postawionym kardynałem w watykanie i mieć silną grupę popierającą Twoje postulaty. Władza państwowa mogłaby przykładowo spróbować uciąć część dopłat dla KK, ale obecny rozkład sił jest taki, że zapewne taka władza zostałaby w trymiga wypędzona, a następcy grzecznie i przy wiwacie społeczeństwa przywróciliby kościelne przywileje.
@bardzospokojnyczlowiek: Zmieniasz temat, a ja się przyczepiłem konkretnie do udzielania ślubu. Mówisz, powtarzając katolickią obiegową zasadę, że to małżonkowie sobie udzielają. No więc ja się z tym po części oczywiście zgadzam, w tym sensie że wiem że tak jest nauczane, ale za razem się nie zgadzam, bo katolicki ślub może odbywać się tylko w kościele/kaplicy w towarzystwie katolickiego księdza, więc
A tak poza tym to spora część ślubów kościelnych odbywa się
Ale to pewnie jakaś metafora
@Michael_Jackson_
I co ten VAT da jak VAT płaci klient? O co do cholery chodzi tym wszystkim przedsiębiorcom co mówią, że płacą wysokie podatki i podają VAT jako przykład xD