Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@Mekki obejrzałem kilka tutoriali i nikt nie wspomniał o tym patencie :/ trudno, ocenimy w praktyce. Przynajmniej łatwiej będzie się czyścić
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Pewnie zawsze mógłbyś kiedyś dołożyć warstwę i sypać piaskiem. Ja malowałem dedykowaną farbą do podłóg i jestem NIEzadowolony. Podczas użytkowania łuszczy się bardzo szybko - już po tygodniu (tak, szczotkowałem, zmywałem i odkurzałem beton!). Niestety w instrukcji wspominano, że są typy betonów przy których to może występować - a jako, że miałem "zastany" - dwudziestoletni to nie było szans na szczegółowe informacje.

P.S. Dobra rada: rób fotki etykiet/puszek. Za
  • Odpowiedz
@ATAT-2
Sam się zastanawiam nad tym,
A możesz napisać w jakiej kondycji miałeś podłogę przed wylaniem żywicy?
U mnie to zwykły chudziak i zastanawiam się czy trzeba na niego coś wylac i później żywicy, czy ta żywicy coś zakrywa?
  • Odpowiedz
  • 2
U mnie to zwykły chudziak i zastanawiam się czy trzeba na niego coś wylac i później żywicy, czy ta żywicy coś zakrywa?

@solid959: średnio zakrywa. Niby jest to farba grubowarstwowa ale tak naprawdę każda nierówność czy rysa wychodzi. Ja większe ubytki zalepiłem klejem do płytek ale też tak wielkiej uwagi do tego nie przykładam. Posypka też pomaga bo rysy i ubytki trochę 'giną' w tym ;)

P.P.S. Możesz pokazać
  • Odpowiedz
@ATAT-2: rury Ci pół garażu zajmują, jak tam zmieścisz, szafki, półki, stół warsztatowy itd. jeszcze samochód musi się zmieścić.
  • Odpowiedz
  • 0
rury Ci pół garażu zajmują,

@r5678: no a co pan zrobisz jak nic nie zrobisz

jak tam zmieścisz, szafki, półki, stół warsztatowy itd.

@r5678: trzeba będzie pokombinować, zdając sobie sprawę że z autem bedzie cieżko
  • Odpowiedz
@ATAT-2: z tego co się orientuje to część ludzi ma na takie rzeczy mają osobne pomieszczenie, a garaż jest pusty. chyba że kupiłeś już wybudowany dom i tak było.

Jakbym budował to bym wstawił sobie też kanał bo za 3-4k są gotowce, teraz już za późno, czy porobił odpływy takie kratkowe, bo w zimie będziesz ciągle wypychał wodę na zewnątrz. ściany też warto mieć ze "śliskiej" farby przynajmniej do dołu
  • Odpowiedz
  • 1
Jakbym budował to bym wstawił sobie też kanał bo za 3-4k są gotowc

@r5678: w życiu bym nie skorzystał

zy porobił odpływy takie
  • Odpowiedz
czemu?

@ATAT-2: w między czasie jak odpisałeś to więcej się rozpisałem w komentarzu. Chyba że ten garaż jest szerszy niż wydaje się na zdjęciach.
  • Odpowiedz
  • 0
@r5678: wciąż nie do końca rozumiem. Garaż nie jest za szeroki ale jak sobie mierzyłem aktualne auto to po wjechaniu przodem tak żeby swobodnie wysiąść, zostaje mi jakieś 1,2 m ze strony prawej

tyłem wjeżdżać nie planuje bo nie chce kopcic we wnętrzu. A likwidacja drzwi byłaby porażką bo oznaczałaby konieczność otwierania bramy garazowej (i wychodzenia na podwórko) żeby wejść bo każdy głupi bzdet czy narzędzie co przeklnąłbym baaaaaardzo szybko
  • Odpowiedz