Wpis z mikrobloga

Chciałem wypróbować nową przeglądarkę Comet od Perplexity (wersję desktopową) i mam problem z zalogowaniem się na Wykopie. Jest to jedyny serwis jak do tej pory, który sprawia problemy. Przy podaniu prawidłowych danych logowania nic się nie dzieje, strona się w żaden sposób nie reaguje na kliknięcie zaloguj. Ktoś miał z tym problem? Znalazł sposób jak to rozwiązać?

@wykop #wykop #perplexity #ai #it #komputery #informatyka #przegladarki #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta
hyperlink - Chciałem wypróbować nową przeglądarkę Comet od Perplexity (wersję desktop...

źródło: image

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hyperlink: ja z chrome na iOS mam taki problem, że czasami w losowym momencie mnie wylogowuje, nie mogę się zalogować i dopiero za drugim albo trzecim razem załapie. Zdarza się też tak, że jak mnie wykop wyloguje to za kilka minut znowu jestem zalogowany. Też się to dzieje tylko na wykopie
  • Odpowiedz
@hyperlink: dziwne u mnie w ogóle ten problem nie wystąpił. Od ponad miesiąc korzystam z Comety i ani razu nie miałem takiego problemu. Masz najnowszą wersje?

A i jakby co jestem na IOS - może to problem wersji z Windowsa.
  • Odpowiedz
  • 0
@Tacho_: Waśnie mam najnowszą wersję na WIndowsa, świeżo skonfigurowaną. Tylko Wykop nie pozwala się zalogować. Wszystkie inne strony śmigają bez problemu.
  • Odpowiedz
  • 2
@o__0: @Tacho_: dobra, nie było tematu. Wyłączyłem wszystkie wtyczki i dodatki zaimportowane z Edge. Poszło. Dosyć to dziwne, bo taki sam import przeprowadziłem też w Brave i Vivaldi i te przeglądarki nie sprawiały problemu. Testuję kilka różnych i zastanawiam się przy której zostać.
  • Odpowiedz
@hyperlink: no i extra.

Podrzucę Ci kilka plusów Comety, może pomogą przy wyborze:
1) asystent - potrzeba kilka dni żeby się przyzwyczaić i pamiętać o nim, ale potem to jest gamechanger. Do każdej strony masz AI, który podsumuje i odpowie na pytania dotyczące artykułu, maila, filmu, itp.

2) przejęcie kontroli - na twoje polecenie asystent przejmuje kontrole nad przeglądarką i robi to co mu wskażesz. Wypełnij ankietę, napisz i wyślij maila,
  • Odpowiedz
  • 0
1) asystent - potrzeba kilka dni żeby się przyzwyczaić i pamiętać o nim, ale potem to jest gamechanger. Do każdej strony masz AI, który podsumuje i odpowie na pytania dotyczące artykułu, maila, filmu, itp.

@Tacho_: Asystenta już znam bardzo dobrze, bo od kilku miesięcy korzystam z płatnej wersji Perplexity Pro, dlatego jak dostałem zaproszenie do Comet postanowiłem wypróbować. Coś podobnego mam też w Edge (Copilot jest bardzo zbliżony) i sobie chwalę,
  • Odpowiedz
@hyperlink: a no to nie trafiło na świeżaka :)

Asystent na spokojnie robi wszystko co chcesz - oprócz podsumowania filmu wyszuka Ci też najbardziej wartościowe komentarze i zescrolluje do nich. Jak nie daje rady czegoś wykonać to przechodzi w tryb przejęcia kontroli i sam już wszystko ogarnia.

Też chciałem uciec z Chrome - ale niestety bez powodzenia :)

Myślę, że w niedalekiej przyszłości Comet będzie miał o wiele więcej do
  • Odpowiedz
  • 0
@Tacho_: Ogólnie z przeglądarkami zawsze starałem się jakoś od lat iść pod prąd. Był czas, że kiedy wszyscy siedzieli na IE6, to ja eksperymentowałem z Netscape, następnie z MyIE2 (przemianowanym później Maxthon), dość długo Firefox (do czasu ubicia rozszerzenia Tab Mix Plus), Opera, Vivaldi, ostatecznie Chrome na jakiś czas, a potem Edge. Na Chromium ten ostatni dawal radę, a moja styczność z Copilotem otworzyła mnie na Perplexity jako rozwinięcie. Jako
  • Odpowiedz