Wpis z mikrobloga

@Korowiov: Jak zabronisz sprzedaży alko to:
1. Ludzie kupią sobie na zapas i nie będą się n------i szwędać po nocy drąc ryja pod sklepem - czyli już jest plus.
2. Ile procent ludzi chcących kupić w nocy alko pójdzie do meliny bo w sklepach nie ma? Wszyscy? Nie, zrobi tak największy margines, reszta niedobitków pójdzie grzecznie spać - czyli kolejny plus.

Ja w ogóle nie umiem zrozumieć jak te sklepy
  • Odpowiedz
Prawica czyli KO? xD

@kwiat_pustyni626: Ja wiem, że w Polsce dyskurs polityczny jest mocno wychylony w prawo, ale czym innym niby jest KO, jak nie prawicą? Centroprawica, ale dalej prawica, nawet względnie konserwatywna.
  • Odpowiedz
-Spadek przestępczości

@masz_fajne_donice: ja generalnie jestem za wprowadzeniem tego zakazu ALE - argument o spadku przestępczości jest tu mocno naciągnięty. Dlaczego? Ano dlatego że zasadnicza większość tej "przestępczości" (nie chce mi się teraz szukać statystyk, ale z tego co pamiętam to grubo ponad 70%) to mandaty za picie piwa na ławce pod blokiem w nocy i to zazwyczaj niepołączone z innymi wykroczeniami typu darcie p---y czy wandalizm.
  • Odpowiedz
@astrodamus: Chłopie, jak wszędzie zakażą to wrócą, teraz n------y po prostu wsiada w auto i jedzie do wiochy obok gdzie dalej kupi xD W idealnym świecie zakaz działa, w prawdziwym nie co widać po dry counties w USA.
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice:

Mniej zwolnień chorobowych - kacowe.

Dodatkowo to był skrót myślowy - chodziło o zwiększenie bogactwa w społęczeństwie. Mniejsza ilość zniszczonych samochodów w wypadkach, kradzieży i środków wydanych na rozprawy sądowe czy leczenie po wypadkach i chorobach alkoholowych prowadzi do zwiększenia bogactwa w społeczeństwie.

Czyli generalnie wypisałeś jakieś wydajemisizmy z d--y, czy masz na to jakieś dane/statystyki?
  • Odpowiedz
@Hatespinner: @Moon_Dancer hahahha daję spokój z badaniami. Dlaczego? Bo jak prawaki kogoś obecnie oskarżają albo coś proponują leją na badania. Liczy się ich 'odczucie' i chłopski rozum. Natomiast jak coś im nie pasuje to domagają się badań i to bardzo rzetelnych. Widząc tę hipokryzję sam będę już dawał spokój z robieniem researchu i zaczynam się posługiwać 'chłopskim rozumem' - czyli to co wydaje mi się sensowne jest prawdą.
  • Odpowiedz
  • 7
@Jariii Prawda. Kiedyś byłem przeciw zakazowi z przyczyn ideologicznych. Jednak dane statystyczne pokazują ogólne korzyści z zakazu. Zakaz powinien być w całej Polsce.
  • Odpowiedz
@Korowiov: W moim mieście obowiązuje zakaz sprzedaży alko po 22 już od 2018r. Żadne meliny nie wróciły, jest spokojniej wieczorami na ulicach zdecydowanie. Z pomienięciem starówki, w barach dalej można żłopać w opór po nocach :(
  • Odpowiedz
hahahha daję spokój z badaniami. Dlaczego? Bo jak prawaki kogoś obecnie oskarżają albo coś proponują leją na badania. Liczy się ich 'odczucie' i chłopski rozum. Natomiast jak coś im nie pasuje to domagają się badań i to bardzo rzetelnych. Widząc tę hipokryzję sam będę już dawał spokój z robieniem researchu i zaczynam się posługiwać 'chłopskim rozumem' - czyli to co wydaje mi się sensowne jest prawdą.

@masz_fajne_donice: czyli każdy kto
  • Odpowiedz