Wpis z mikrobloga

@BlackenedBlue: Ah, ambient. Jak słucha nie-koneser to nie dość, że bez przyjemności to jeszcze "każdy utwór taki sam!". A jak się słucha i jest się koneserem, a koneser natrafi na konesera to mmm...
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue: A jonnie13 znasz? Pewnie tak, bo w sumie jak już się w to wkręcisz na YT to kanały poleca taśmowo. Ale czej, podrzucę jedną składankę.

https://www.youtube.com/watch?v=zDJDUyeWv-s

Ja zaczynałem od Lustmorda i Atrium Carceri, dark ambientu ogółem, teraz w sumie najróżniejsze, bo mimo wszystko coraz więcej tego powstaje bo ludzie chyba są zmęczeni coraz "głośniejszym" światem i więcej osób zamiast trzepać łbem do metalu lub kiwać głową do rapu, to
fantazm - @BlackenedBlue: A jonnie13 znasz? Pewnie tak, bo w sumie jak już się w to w...
  • Odpowiedz
@fantazm: o to podwodne to dobre bylo to akurat, mnie bardziej pasjonuje ocean chociaz myslami tez wedruje gdzies wyzej jak slucham, od atrium carceri to mialem stary nick. Chociaz dla mnie lepsze sa juz teraz projekty w stylu How To Disappear Completely, bardziej jakas progresja, spokój niż groza dark ambientu szczerze
BlackenedBlue - @fantazm: o to podwodne to dobre bylo to akurat, mnie bardziej pasjon...
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue: Trochę zależy od nastroju jaki się ma i w jaki chce się popaść ostatecznie, ale właśnie to jest piękne w ambiencie że zestawem tych płynących dźwiękow, nieułożonych w rytm czy melodię, wprowadza odpowiednią atmosferę i pozwala czasem wręcz wejść w quasi-trans. A czasem nawet zwiększyć tempo lub podwyższyć ton i cały utwór zmienia nastrojowość.

Najczęściej słucham rozkminnych, trochę rzadziej dark ambientu, ale no bardziej kojąco brzmiący ambient też się
fantazm - @BlackenedBlue: Trochę zależy od nastroju jaki się ma i w jaki chce się pop...
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue: Ja też lubię muzykę po prostu elektroniczną, taką z delikatnym beacikiem zwłaszcza jak podbija basy, ale fakt faktem, to już jest na zupełnie inny rodzaj słuchania. Czasem faktycznie niektóre utwory miałyby świetny potencjał ambientowy, trwoniony przez nadmierne "urozmaicanie".

Ale właśnie beacik lubie w takich kojących utworach. Rozkminne etc lubię skrajnie minimalistyczne.
  • Odpowiedz
  • 1
@Wiezien_grywideo_Ziemia podoba mi się że trend ambientowy na robienie tego pod klimat silent hilla trochę odsłoniło ten tytuł na nowe roczniki ludzi

Mgła, melancholia, tajemniczość, puste miasto no i ambient.... Młodzi to kupili jak cholera jak patrzę po tych kanałach co tworzą ambienty
  • Odpowiedz