Aktywne Wpisy

Knaga_powrot +84
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Wykluczony +185
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czy ktoś z Was inwestował już w jakieś fundusze Ark Invest? Figure AI już teraz jest wyceniane na 39 miliardów, ale nadal jest prywatne. Fundusz Ark Invest - ARKVX - ma udziały w Figure AI, OpenAI, SpaceX, Neuralinku, xAI, Anthropic. Ktoś już to ogarniał tutaj wcześniej, jak kupić udziału w tym funduszu jako inwestor detaliczny?
#technologia #figureai #figureai #tesla #sztucznainteligencja #programowanie #gielda
Kurka a ja myślałem że serio to już klepią. Ale fakt dalej nie wiem czy robot robota będzie składał :D
@sorry_jak_bede_sie_powtarzac: musk pompuje wartość akcji, akcjonariuszy ma w poważaniu
@sorry_jak_bede_sie_powtarzac: to raczej nie ma sensu, właśnie chodzi o to żeby klepać miliony robotów które będą na tyle tanie żeby opłacało je się stosować, plusem ma być to że ich wdrożenie będzie dużo prostsze/tańsze/szybsze niż zaprojektowanie/wykonanie/utrzymanie automatycznej lini produkcyjnej.
Ja na trochę patrzę jak na drukarki 3D w porównaniu do tradycyjnych rozwiązań przemysłowych
Choć ta analogia nie jest idealna,
Tak samo jak z Optimus, Tesla użyje go przy niektórych etapach produkcji, ale tylko tam gdzie aktualnie muszą stosować "człowieka"
Kolejne modele aut też są/będą projektowane tak aby wykluczać udział ludzi/humanoidów
Ale myślę że ty
Tylko wtedy koszt produkcji robota będzie mógł zejść do 10-15k USD, co jest kluczowe do osiągnięcia dużej skali.
Natomiast same roboty będą kluczową częścią jeżeli chodzi o serwis. Serwis przeróżnych części
( ͡° ͜ʖ ͡°)