Statystycznemu psiarzowi brakuje pomyślunku żeby odsunąć się z pieskiem na te 2/3 kroki od osoby, którą pies mógłby pogryźć ( ͡º͜ʖ͡º) no ale to i tak pewnie biegacz sprowokował bo nie biegł środkiem drogi. #bekazpsiarzy #psiarze #psy
@greedy_critic ja ostatnio sobie szłam chodnikiem obok ścieżki rowerowej, z przeciwnej strony chodnika szła psiara. Kiedy była obok mnie ścieżką przejeżdżał akurat rowerzysta. Pies jak zobaczył od razu tuż pod moimi nogami się rzucił do rowerzysty. Aż podskoczyłam takie to było nagłe. Rowerzysta sprowokował psa bo powinien 200m dalej zejść z roweru i spokojnym krokiem przejść obok #pdk
@Wincyyyyj: dla biegacza/przechodnia/rowerzysty żadne, bo nikt nie powinien być dotykany/zaczepiany bez zgody. To nie tak, że biegacz go sprowokował albo że pies jest agresywny tylko pies próbuje go zagonić. Ludzie często biorą bordery, bo ładne, bo mądre, bo wszędzie w reklamach pokazują bordery a potem nie potrafią sobie z nimi poradzić i albo się z psem męczą albo po pół roku trafiają na grupę o borderach, że chcą oddać i
@WielkiNos: Jestem niedzielnym rowerzystą, a i tak co najmniej kilka razy jadąc na rowerze miałem sytuację, że psiarz/psiara stał na chodniku, trzymał smycz i srał swoim psem na trawnik po drugiej stronie DDR, nad którą tworzył w ten sposób pułapkę z zawieszonej nad nią smyczy.
#bekazpsiarzy #psiarze #psy