Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +73
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
perfumowyswir +25
#gielda #kryptowaluty #bitcoin #inwestycje
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.
Za ile byście kupili bitcoina? Ja — za nic. BTC nie ma żadnej wewnętrznej wartości. Za tradycyjnym pieniądzem (fiat) stoją przynajmniej całe gospodarki państw, ich banki centralne i siła militarna. To konkretny, namacalny syste. — za bitcoinem stoją głównie przegrywy z ostatnimi zaskórniakami, które liczą na cudowną zmianę losu, i kryminaliści, którym bitcoin pasuje do prania kasy.

Doradźcie. Zarabiam 6k netto, na jedzenie wydaje 1200zl, paliwo 350zl plus jakieś drobne nieregularne wydatki domowe i to moje takie stałe wydatki na ten moment. Czy jest sens wynajmować jakaś kawalerkę mając małe oszczędności? Chłop nie chciałby żyć od 10 do 10, chciałby coś odkładać i boi się że pojawi się jakas np awaria auta itp i z podkulonym ogonem trdeba będzie wracac na wieś (kompromitacja cwela). Ale chuop pragnie wreszcie wyrwać się z tej matni, ile mozna tak się męczyć
OK Oski
@matixrr: żeby przez resztę życia mieć nóż na gardle? Nie dzięki
@matixrr: ale zawsze można zrszygnwac z czyjejś , zmienić całkiem miejsce itp a kredyt to wieczna gilotyna nad karkiem i nie ma zmiłuj
@Puchacz93: rusz dupe to też będziesz tyle zarabiał. Robota lekka, tlyko jedziesz i yt se oglądasz
Tak na poważenie to dużo zależy od lokalizacji, ceny najmu, planów, stabilizacji pracy, obecnej sytuacji zamieszkania itd.
Bez dobrych oszczędności to wg mnie nie ma co się ruszać na razie.
@matixrr: moze racja. Trdeba by odłożyć potencjalny miesięczny koszt mieszkania plus jedzenie i paliwo x 3 miesiące i dopiero wtedy działać. Pytanie tlyko czy coś zostanie z tej wypłaty pozniej i chłop chciał już teraz się ewakuować z tej dziury która trzyma go łańcuchami przy ziemi bo sobie przypomniał że zbliża się wigilia i sylwester i chciał tego uniknąć
@matixrr: ehh czyli gnicie dalej.
Chłop przez 5 minut poczuł zew wolności i powrót do rzeczywistości
Powodzenia z kawalerką z pensją 6k, życie od 1 do 1 na poziomie pensji minimalnej
Jedyna opcja na jakieś życie to pokój w mieszkaniu z obcymi lub szukanie lepszej pracy
@Bardzo_Suabe_Rymy: dałoby radę 8k ogarnąć, więcej już ciężko
Zarabiasz 6k netto -> 2k na zycie, zostaje ci 4k.
Kredyt 250k na 30l. -> rata 1739,48 zł
wiec po zaplacie masz jeszcze
Wiadomo, że kredyt to zobowiązanie, ale mieszkasz u siebie i masz swoją własność, a nie tylko dorzucasz komuś do kieszeni.
Oczywiście, że są też ludzie co z dnia na
@matixrr: to jeść własność banku do momentu całkowitej spłaty