Wpis z mikrobloga

#elektronika #telewizory #rtv
Witam. Żona wpadła na pomysł, że w tym roku na swieta zamiast zbędnych dupereli pod choinkę, w ramach prezentu wymienimy sobie tv na większy.

Budżet +- 8k, 75/77 cali, TV do PS5 i filmów.

Dwa pytanka:
1.) Mam na oku Samsunga qn 85f za 7999, jednak może lepiej dopłacić 1000 do oleda LG b5 a może coś całkiem innego?
2.) Obecnie posiadam czteroletniego Philipsa 754 55 cali oled, wypalone znaczki z programów śniadaniowych w lewym i prawym dolnym rogu. Czy jest on cokolwiek wart teraz (kosztował 5k cztery lata temu) czy lepiej oddać po rodzinie za free?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Cozwykopem: Dzięki. Tak też zrobie tzn oddam go komuś. Nie chce mi się bawić z wystawianiem go za kilkaset zł a później jeszcze słuchać stękania, że coś nie pasuje.
A masz może pomysł co do 8k można dostać ciekawego? koniecznie 75/77 cali.
  • Odpowiedz
@GraveDancer: to już pytanie do mojego niebieskiego prędzej. Aczkolwiek on uznaje tylko i wyłącznie LEDy, bo po kilku latach są powidoki na OLED. Trudno było mi do tej pory w to uwierzyć, ale widzę że to realny problem; na telefonach z OLED do tej pory nigdy się to mi nie zdarzyło, nawet dead pixele.

Edit: tylko pamiętaj żeby oddać komuś kto też ci coś dał, nie wciskaj nikomu czegoś czego
  • Odpowiedz
  • 1
@Cozwykopem: Na siłę nie będę nikomu nic wciskał, raczej na zasadzie, że kto chce niech podjedzie i zabiera. A chętni się znajdą bo u nas po rodzinie to większość ma 40 paro calowe manty aby tylko obraz wyświetlały.
  • Odpowiedz
@GraveDancer: pilnuj cen na black friday. Często są wyższe, a okazje zmyslone.
Miesiąc przed BF nie kupuj nic, wtedy ceny podnoszą...
@GraveDancer zależy czy masz dużo kasy czy nie, z tego co się o marce samsung słyszy, to dają reklamy na lodówkach wyposażonych w ekran (aczkolwiek to jest podatek od glupoty, kto kupuje lodówkę z wifi?!)
  • Odpowiedz