Wpis z mikrobloga

@pavlucco w usa jest podział na white (non-hispanic) i white (hispanic), czyli ci wymieszani z Meksykanami, Indianie, itd. Jak tam mieszkałem to we wszelkich formularzach zaznaczałem white (non-hispanic) albo caucasian.
  • Odpowiedz
@DrFaithless: to ma swoje konkretne uzasadnienie, w PL jakoś u nas starczyło 20 lat i kraj sie zmienił o 180 stopni. Teraz tylko musimy walczyć aby nie było to 360 stopni w 30 lat.
@ZartosXXX czarni nie mają agresji we krwi. To mit i powielana bzdura.

• Odpowiedz
@Cozwykopem: kwestia % jest taka, że Polacy i Ukraińcy zachodni to dosłownie 1:1 to samo a r--ź wolynska miała miejsce 80 lat temu XD to ja nie wiem jak jest z tą agresja. Niemcy (biali) potrafili sobie palić całe wioski i wymordować miliony ludzi. Szwedzi jak się do nas wbili na potop to zabili % wiecej ludzi niż zginęło podczas 2 WŚ mordowali kobiety dzieci całe miasta. Szwedzi też raczej
  • Odpowiedz
@fidelio-fidelio: OCZYWIŚCIE ŻE TAK!
Dlatego ważna jest mentalność. Ukraińców nie lubimy, bo homo sovieticus, nie chcą się ci nowoprzyjezdni uczyć języka, piją. Słaby mental, syf. Brak wychowania.
Ale to wśród ludzi do 40, bo te starsze co tu mieszkają to mają tak czysto, że z podłogi można jeść.

Kwestia mentalu, moralności, wychowania.
Spójrz na polaków. Polacy, polki. Te same
  • Odpowiedz
A i tak jakaś ą ę tęczowa julka napisze, że to wszystko przez nierówności klasowe i wcale nie tak, że czarni mają agresję we krwi

@ZartosXXX: A czemu nie napiszemy, że to faceci mają agresję we krwi? 98% sprawców masowych strzelanin to faceci
  • Odpowiedz
@DrFaithless: ale ja tam nie mieszkam, nie zamierzam i bardzo bym chciał, żebyśmy ich problemów do Polski nie importowali.
Ciężko na to pracowali ostatnie 250 lat to mają co mają.

I zanim mnie zwyzywacie to polecam poczytać o systemie kastowym w Indiach i jak skazali milliony ludzi na życie w biedzie bo coś tam coś tam karma. Identyczny przypadek jak z czarnymi w USA. Utrudniaj awans społeczny jak się tylko
  • Odpowiedz
A i tak jakaś ą ę tęczowa julka napisze, że to wszystko przez nierówności klasowe i wcale nie tak, że czarni mają agresję we krwi

@ZartosXXX: Nie powiedziałbym, że to jest kwestia posiadania agresji we krwi. To raczej jest kwestia tego, że niektórym grupom społecznym po prostu jest bardzo wygodnie żyć w pewien sposób niezależnie od swojego koloru skóry. Dodatkowo jeszcze dochodzi ten dziwny mental, że joł wstępując do gangu
  • Odpowiedz
a Latynos jest kwalifikowany jako biały?

@pavlucco: To w sumie zależy. Według całkiem sporej części czarnych białym jest każdy kto jest jaśniejszy od nich zwłaszcza jeśli jakaś laska o jaśniejszym kolorze skóry da czarnemu kosza xD od tego określenie biała suka między innymi się stało popularne
  • Odpowiedz
Dlatego ważna jest mentalność. Ukraińców nie lubimy, bo homo sovieticus, nie chcą się ci nowoprzyjezdni uczyć języka, piją. Słaby mental, syf. Brak wychowania.

Ale to wśród ludzi do 40, bo te starsze co tu mieszkają to mają tak czysto, że z podłogi można jeść.

@Cozwykopem: Nie powiedziałbym, że ''nie lubimy Ukraińców'' bardziej jeśli już to nie lubimy ich pewnej grupy.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: tej co przyjechała w nalocie.
Ci co przyjechali przed są bardziej polscy od nas.
Znam ich wiele, kochani są.
Ale oni sami ich nie lubią, tak samo jak my nie lubimy polakus w odmianie holandyjskiej
  • Odpowiedz