Aktywne Wpisy

źródło: comment_GaLbyUZfBINJgAZkMkPrL4qct4kzIaJ3
PobierzJak nazywacie tę część chleba?
- Chlubka 18.4% (88)
- Brzuszka 18.0% (86)
- Skrajka 36.2% (173)
- Ogonek 27.4% (131)
managerstrategii +170
Mirki, zacząłem pracę jako technik instalacji turbin wiatrowych chwilę temu. Rzucili od razu na głęboką wodę, największe turbiny w eurokołchozie - EP 160
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
źródło: IMG_6759
Pobierz

Witam,
Pojawiają mi się czasem na FB posty związane z podróżami, wyjazdami, tanimi lotami itp.
A co jakiś czas wpadnie post o tym, że ktoś zbiera ekipę na jakiś wyjazd.
Wiemy, że FB to śmietnik, zbiorowisko postów generowanych przez AI, mnóstwo randek, samotnych nastolatek, które szukają frajera na obrazek z AI, durnych reklam itp.
Jakie macie doświadczenie z takimi podróżnikami, którzy szukają osób do wspólnego wyjazdu? Jest to ryzyko? Jak je zminimalizować?
Wklejam przykładowy post. Kiedyś nawet zagadałem do takiej osoby, i nie chciała żadnej kasy ode mnie. Miałem kupić sobie sam loty i wziąć kasę na noclegi na miejscu. Może to już przesadna dbałość o bezpieczeństwo, a nawet może moja paranoja? Z drugiej strony, jaka mam pewność, że kupie bilety, wyląduje w tym Maroko i ktokolwiek w ogółe będzie na mnie czekał?
Co o tym myślicie?
Na starym wykopie, gdy była masa ludzi, dużo bardziej otwartych i przede wszystkimi normalnych, byłaby szansa wyłapać kogoś do wspólnej wyprawy, ale dziś to raczej mało prawdopodobne. Dużo znajomych mam, ale nikogo, kto lubi podróże, no chyba, że drinki w basenie w hotelu All In. A już w ogóle aktywny wypoczynek, trekking, rower, nurkowanie czy cokolwiek to już abstrakcja dla nich.
PS. Jest jeszcze kategoria postów, gdzie ktoś zbiera ekipę do komercyjnego wyjazdu, ale ceny są bardzo wysokie, bo te 5 czy 6 osób w ekipie musi się złożyć, na organizatora, żeby ten wyjazd mu się opłacił. On z tego żyje.
źródło: podróże
PobierzCzy takie wyjazdy to scam czy szansa na przygodę życia?
Sam podróżuję dużo i często, nie korzystam z biur podróży bo nie mam takiej potrzeby, co najwyżej na miejscu decyduję się na zorganizowane wycieczki,
@Konkol: jedziesz sama i nie płacisz więcej za hotel czy nocleg? Na ogół podają ceny za pokój, więc jeśli jesteś sama to płacisz więcej.
Jedź sam naprawdę będzie fajnie :D
@adasteBatory a nie można znaleźć kompanów, bo jak jest się singlem to zwykle oni jadą parą, albo ktoś nie