Wpis z mikrobloga

Tesla w Q3 pierwszy raz sprzedała więcej aut niż Mercedes. Jeszcze parę lat temu było to nie do pomyślenia. Myślę jednak, że w następnym kwartale "sytuacja może wrócić" tymczasowo do normy. Jednak docelowo... jeżeli Tesla dopnie FSD... to moim zdaniem Mercedes pozostanie daleko w tyle.

#tesla #mercedes #motoryzacja
anonimowy_programista - Tesla w Q3 pierwszy raz sprzedała więcej aut niż Mercedes. Je...

źródło: image

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonimowy_programista fajny wykres, szkoda, że g---o mówi. Gdzie jest info jaki to obszar, jakie auta zostały wliczone i na jakich zasadach.
Równie dobrze można zrobić wykres, że wszyscy producenci mogą się zwijać w europie bo toyota ich zamiata o 2137%. W autach wodorowych.
  • Odpowiedz
@siadaj_Kulson: dane są globalne. Mercedes rozbija w swoich raportach kwartalnych na "Cars" i "Vans". W te liczby wliczają się wszystkie rodzaje napędu. Innymi słowy, w tym kwartale Tesla sprzedała więcej aut niż Mercedes (nie licząc vanów). Czyli Tesla sprzedała więcej swoich elektryków, niż Mercedes swoich osobowych spalinówek, hybryd i elektryków razem wziętych.
  • Odpowiedz
@fortySeven:

w udostepnianiu FSD, za ktory ludzie zaplacili konkretny hajs

Pomyśl o tych co w 2016 wpłacili 50k USD na roadstera i muszą się szarpać o zwrot
Btw FSD już wtedy było "gotowe" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista ty wielki programista wierzysz w fsd? To znaczy wsiadłbyś i poszedł spać licząc na to że nigdy cię nie rozwali na latarni przepuście drogowym cokolwiek? Głupie proste programy jak główno aplikacja OLX zarówno wersja webowa jak i na Androida mają takie niedoróbki a tu mówimy o ludzkim życiu... Oczywiście że to nie można porównywać OLX i czegoś takiego ale ogólnie mi chodzi o to że nawet drogie programy ciągle mają
  • Odpowiedz
@PiotrFr: tak, zgadzam się. Gdyby to była kwestia tylko tego, że ktoś mógłby po prostu poprosić o zwrot - to według mnie wtedy można by Tesli wybaczyć. Aczkolwiek zdaje sobie sprawę, że ludzie mieli problemy by tę zaliczkę odzyskać. A to jest karygodne. Tesli powinni za coś takiego karę dowalić.
  • Odpowiedz