Wpis z mikrobloga

@69AMG: to nie pierwszy raz. Kiedyś na Q&A zapytany o receptę na sukces powiedział, że nie będzie rzucać banałów o ciężkiej pracy, wytrwałości itd. Bo to wszyscy wiedzą a poza tym jest tyle czynników na które nie mamy żadnego wpływu, że nie podejmuje się żadnych rad udzielać. Bo może z jednej strony gadać, że on pracował od 14 roku życia jako kurier w redakcji i piął się po szczeblach kariery
  • Odpowiedz
Bo może z jednej strony gadać, że on pracował od 14 roku życia jako kurier w redakcji i piął się po szczeblach kariery ale mógł tam pracować bo jako dzieciak mieszkał w dużym mieście gdzie te redakcję są i miał spokojna głowę bo rodzice zarabiali.

@The_Czop_Show: PODOBNO (słyszałem z różnych źródeł w różnym wieku, o róznym stopniu wiedzy na temat redakcji / piłki nożnej) Stanowski trochę koloryzuje i przykrywa udział
  • Odpowiedz
  • 0
@PowiatowyBanan Ja się totalnie nie zgadzam, że "to stan umysłu" bo nie wszyscy mają czystą karte rodząc sie na tym świecie. Stanowski ładnie to ujął " Kotwicą rzeczywistości". Czasami ciężko jest się wygrzebać z gówna, które los ci podarował na samym starcie więc budowanie majątku schodzi na 2 plan.
Wielu ludzi też ciężko pracuje i nigdy im to nie przyniesie dostatku bo jak się rodzą w pierdziszewie a do najbliższego kołchozu
  • Odpowiedz
Ja się totalnie nie zgadzam, że "to stan umysłu" bo nie wszyscy mają czystą karte rodząc sie na tym świecie.

@69AMG: bo to powiedzenie odnosi się do sytuacji, gdzie faktycznie możesz zrealizować swoje marzenia, tylko musisz ciężej pracować. Wtedy to faktycznie kwestia pracy, kreatywności, samozaparcia, a i tak większość woli wypić browara i wyskoczyć na balety. Jak Ameryka za czasów Stallone'a. Albo lepszy i znacznie bliższy przykład, UK. Można poświęcić
  • Odpowiedz
LUB szybko się poddaje, za szybko (czyli zdecydowana większość ludzi i blackpilli).

@PowiatowyBanan: Blackpill nie mówi nic o poddawaniu się, czy teoretycznie nawet o pracy. Jedyne co mówi to że ci z lepszymi genami mają lepiej, prościej. Ci z gorszymi, mają życie w wersji hard. I trzeba się z tym po prostu pogodzić. A co dalej z tym zrobisz, to tylko twoja decyzja. lol
  • Odpowiedz
Blackpill nie mówi nic o poddawaniu się, czy teoretycznie nawet o pracy. Jedyne co mówi to że ci z lepszymi genami mają lepiej, prościej. Ci z gorszymi, mają życie w wersji hard. I trzeba się z tym po prostu pogodzić. A co dalej z tym zrobisz, to tylko twoja decyzja. lol

@kaminarii: tak, masz rację, tak mówi BP i temu nie zaprzeczyłem. Widzę natomiast, że większość ludzi deklarujących się jako
  • Odpowiedz
@PowiatowyBanan: To że ktoś szuka wymówki na siłę to znaczy że wina jest w osobie, nie 'poglądzie źródłowym' - który nic nie mówi o poddawaniu się. Dlatego tego mogę się czepnąć jak już.
  • Odpowiedz