Aktywne Wpisy

ojciec zmarł nad ranem. jak wychodziłem rano do pracy, mama mnie zawołała i mówi, że nie reaguje. zaczęliśmy próby reanimacji, ale już było po ptakach. przyjechała karetka, zostawili wydruk z ekg z prostą kreską i tyle mi po ojcu zostało. 3 tygodnie był w umieralni (tj. w szpitalu wojewódzkim), przyjechał do domu i umarł tej samej nocy. już myśleliśmy, że mu się unormuje to serce, założą mu rozrusznik i se będzie biedował

Moseva +411
Ostatnia cyfra po zaplusowaniu wskaże kturom mosevom halloweenowom jesteś
#kturommosewom #moseva #moseball
#kturommosewom #moseva #moseball
źródło: IMG_7433
Pobierz

Ci wszyscy migranci, nawet pomijając Ukrainę, a także powracający Polacy są również zastanawiający. W dekadę zmieniliśmy się z kraju, z którego się ucieka, do kraju, do którego uciekają.
Siedzimy w Polsce i nawet nie zdajemy sobie sprawy, jakim bogatym krajem się staliśmy.
#polska #polityka #ekonomia #gospodarka #pieniadze
źródło: image
PobierzMoże właśnie po to zachód też chcę utrzymać u nas PO PiS bo wie że jesteśmy debilami i bez tego znowu sobie zrobimy rozbiory.
Ps. Ciekawe co w tym 2004
źródło: 1000098809
PobierzJestem zwolennikiem Konfederacji, ale szczerze muszę powiedzieć, że ich ławka to 15 osób, które potrafią krzyczeć w internecie i wygrywać dyskusje, bo argumentację mają świeżą i logiczną. Problem, że nie mają żadnych ekspertów od gospodarki, geopolityki,
Najważniejsze jest to że możesz czasem po latach weryfikować to co mówili i jak ich pomysły by zmieniły Polskę. Robiłeś to kiedyś? Bo ja jak zacząłem robić to dosłownie ich znienawidziłem.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Dlaczego musimy mieć pierdylion stawek podatkowych, zamiast 3? :)
10 stawek ryczałtu: 2%, 3%, 5,5%, 8,5%, 10%, 12%, 12,5%, 14%, 15% oraz 17%
19% liniówka
Dobrym przykładem jest wysmiewana przez nich Szwecja czy Finlandia bo płaczą że wysokie podatki...no tyle, że łatwiej założyć i prowadzić firmę niż w Polsce, mniej regulacji a dzięki wysokim stawkom mają najwieksza ilość klasy sredniej na swiecie.
Niestety, nikt tego nie wprowadził, pomysł czasem wraca i następuje cisza.
To nie wysokość podatku jest problemem, ale skomplikowany system.
@Czeski_Pablo: Bogaty kraj nie oznacza tego, że każdy jeździ co najmniej nową e-klasą albo serią 5. Prawda jest taka, że Polska pomimo różnych przeciwności losu przez ostatnie 40 lat około poczyniła niesamowity postęp. Wystarczy sobie przypomnieć jak wyglądała infrastruktura w Polsce 20 lat temu cała wszechobecna a jak wygląda teraz.