Wpis z mikrobloga

@Majkel2008:

wyobraź sobie być tak opętanym, że na widok krzyża zaczynasz toczyć pianę z pyska xD

Po co wyobrażać? Regularnie na żywo możemy wszyscy podziwiać jak kacapy od brauna i okazjonalnie inne konfopisowcy piany na pysku dostają na widok: 🏳️‍🌈 / 🇪🇺 / 🇺🇦 / 🇮🇱 / 🇩🇪 / ☪️ / ✡️ itd.
  • Odpowiedz
jakie nauki głosili Mahomet lub Jezus, czy może o tym jak w rzeczywistości ludzie w późniejszych latach zachowywali się w imię tejże religii. To są często dwie różne kwestie

@DEMONzSZAFY: I dlatego ja nie mam nic przeciwko ludziom ktorzy wierza w jakiegostam (swojego) boga. Obojetnie jaki to bog.

Ale totalnie nie szanuje i gardze ludzmi ktorzy wierza w "przedstawicieli" tegoz boga. Czyli tych co uzurpuja sobie prawo do tego zeby
  • Odpowiedz
  • 2
@DEMONzSZAFY: to był raczej bait, bo nie można byc chyba az tak z------m. A tak swoją drogą to ten typ ze zdjecia odmawia różaniec (modli się w glowie), widać po sposobie w jaki go trzyma.
  • Odpowiedz
@pwone: A niech se robi co chce. Mi to nie przeszkadza.

Dopoki nie narzuca innym swojego swiatopogladu/wiary/zachowania i nikomu tym nie wadzi to jaki problem? Dla mnie zadny.

bo nie można byc chyba az tak z------m

Tu Cie zmartwie :P "Troche" wiosen juz mam na karku. Nigdy nie mow nigdy :P Obstawiam ze mozna :D
  • Odpowiedz
@DEMONzSZAFY Fajnie widzieć jak ktoś w 2025 odgrzebuje z internetu zdjęcie zrobione prawie 10 lat temu w komunikacji miejskiej w Krakowie i generuje to takie poruszenie i dyskusje 🙂 Pamiętam jak ktoś to wtedy wrzucił na jedną ze studenckich grup na FB. Pozdrawiam typa ze zdjęcia jako ówczesny mieszkaniec MS AGH 🙃
  • Odpowiedz
Czytales kiedys co robila dawniej religia katolicka? Dokladnie to co teraz robi islam :D

@gorzki99: No tutaj bym się nie zgodził- dla przykładu kobiety mogły się uczyć tylko w kościołach katolickich od początku i nawet dostawać tytuły naukowe. W ogóle coś takiego jak uniwersytety to wynalazek KK. Ogólnie prawa kobiet w dużej mierze są dzięki KK, a walka o prawa kobiet jest starsza niż XIXw. To tak jakbyś powiedział, że
  • Odpowiedz
@djtartini1: Pokaz mi kobiete ksiedza (ksiedze? ksiezniczke? :PP)

Takie to prawa kosciol daje kobietom. Sa rowne ale nie tam gdzie bylyby niewygodne :)))

Oczywiscie pomijamy protestantyzm a mowimy o tej glownej religii katolickiej.
  • Odpowiedz
@gorzki99: Zauważ, że nie zanegowałeś nic z tego co napisałem, tylko przyczepiłeś się do rzeczy- przynajmniej moim zdaniem nieistotnej i wykluczyłeś protestantyzm jakby to nie była religia chrześcijańska. Zaś już u zarania KK jednym z pierwszych diakonów była Feba, współpracownica św Pawła.
  • Odpowiedz