Wpis z mikrobloga

@DEMONzSZAFY: Ale jak usunal? :/

A tak ladnie bylem plusowany za wyjasnienianie barana :DD

A najlepsze jest to ze ja to ateista (bardziej agnostyk) ale nie przeszkadza mi jak se ktos spokojnie siedzi i ma rozaniec w reku ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
i jeśli religia nie jest wroga dla innych to spoko

@DEMONzSZAFY: Problem polega na tym ze kazda religia jest wroga dla innych. Bo kazda twierdzi ze to ona jest ta jedyna a inne to herezje.

Niech se kazdy wiedzy w co chce. Boga, takiego czy innego, jednorozce czy garbate aniolki. Nie mam z tym problemu dopoki swoimi urojeniami nie utrudnia mi zycia.
  • Odpowiedz
np. islam.

@DEMONzSZAFY: Islam jest relatywnie mloda religia. Czytales kiedys co robila dawniej religia katolicka? Dokladnie to co teraz robi islam :D

Nie chodzi o to ze bronie islamu. Chce tylko pokazac ze kazda religia jest taka sama. Nasza jest najlepszejsza a jak sie ktos nie zgadza to kilim :P

Po latach/setkach lat religia dojzewa i juz nie ma kilim.
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99 ja przecież nie mówię że krucjat nie było, jednakże współcześnie islam jest bardziej agresywny (dlatego dałem taki przykład). Chrześcijaństwo swoją drogą powstało 600 lat wcześniej, więc to nie jest aż tak dużo
  • Odpowiedz
@DEMONzSZAFY Sam nie chodzę do kościoła ale mam wywalone czy facet czyta sobie Biblię w tramwaju czy tam odmawia różaniec. Jak dla mnie to może nawet klęczeć (pod warunkiem, że nie przeszkadza to innym w transporcie).
  • Odpowiedz
jednakże współcześnie islam jest bardziej agresywny (dlatego dałem taki przykład). Chrześcijaństwo swoją drogą powstało 600 lat wcześniej, więc to nie jest aż tak dużo

@DEMONzSZAFY: Zobaczymy jaki islam bedzie za 600 lat. No my to juz tak nie do konca zobaczymy :PPP

Ja zmierzam do teko ze KAZDA religia zwalcza inne religie (niejako z definicji). Na poczatku dosc agresywnie a potem musi sie dostosowac do warunkow. Ale caly czas zwalcza
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99 w sumie to tak, ale tutaj trzeba zaznaczyć o czym rozmawiamy. Czy mówimy o tym, jakie nauki głosili Mahomet lub Jezus, czy może o tym jak w rzeczywistości ludzie w późniejszych latach zachowywali się w imię tejże religii. To są często dwie różne kwestie
  • Odpowiedz