Wpis z mikrobloga

Kiedy Friz i Wersow, których „praca” polega na robieniu gównofilmików na Jutubie biorą ślub za 2 mln złotych, Ty spędzasz większość życia na wypracowywaniu zysku dla zatrudniającego Cię kapitalisty, za co dostajesz jakieś żałosne ochłapy.

Część z tych ochłapów oddasz bankowi w ramach zwrotu wygenerowanych znikąd pieniędzy na zakup zupełnie zbytecznej rzeczy w postaci dachu nad głową. Będziesz tak robić przez kilkanaście, kilkadziesiąt lat i oddasz ponad dwukrotnie więcej niż brałeś. I to o ile bank się na to zgodzi, bo inaczej będziesz spłacał kredyt landlorda, który był dość zaradny by urodzić się wcześniej niż Ty i wykupić mieszkanie jako produkt inwestycyjny.

Zapłacisz także ponad 40% podatków i składek w I progu podatkowym, podczas gdy wyżej wymienione małżeństwo influencerów odda państwu może kilka procent, bo chroni pieniądze w fundacji rodzinnej.

Tak działa liberalny kapitalizm, lewaku.

#antykapitalizm #polska #gospodarka #ekonomia #praca #pracbaza #januszex #bekazlibka #bekazprawakow #bekazkonfederacji
czerwonykomuch - Kiedy Friz i Wersow, których „praca” polega na robieniu gównofilmikó...

źródło: IMG_0112

Pobierz
  • 148
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mrjohnsmith: typie, Twoje marzenie o paróweczkowym imperium nigdy się nie spełni. Przestań bronić kapitalistów i chorego systemu, w którym CEO zarabia setki, tysiące razy tyle co pracownik. Ty nie będziesz tym CEO. Nigdy. Niezależnie jak wcześnie wstaniesz, ile zimnych pryszniców weźmiesz i ilu kaw odmówisz sobie na mieście.

Weźcie towarzyszu czerwony sztandar i chodźcie walczyć o elementarną sprawiedliwość.
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch ale ja jestem za tym zeby taki CEO zarabiał x100 w porównaniu do pracownika najniższego szczebla. Nawet i x200 jezeli mowimy o olbrzymiej firmie. Nie przeszkadza mi to, to jeden pracownik. A taka osoba potrafi często "cuda" i wie jak zwiększyć wartość firmy kilkukrotnie. Dlatego Ci najlepsi są najlepiej oplacani. Niewolników też trzeba umieć poganiać ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja wiem ze nie bede nigdy takim
  • Odpowiedz